Turgay Demirel başarıya inanıyor

Güncelleme Tarihi:

Turgay Demirel başarıya inanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 15:05

Turgay Demirel, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın başarılı olacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye'nin evsahipliğinde 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın başarılı olacağına inandığını söyledi. Organizasyon öncesi A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın aday kadrosu belli olurken, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan Turgay Demirel, "2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı. Türk basketbol taraftarlarının, şampiyona yaklaşırken milli takımımıza olan desteklerini de artıracaklarını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Milli takım oyuncularının, Türk basketbolunu her adımda bir öncekinden daha üst seviyelere taşıdıklarını vurgulayan Demirel, "İlk defa katıldığımız ve evsahipliğini yapacağımız 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda basketbolcularımızın, elde edecekleri başarılarla Türkiye'ye gurur, sergileyecekleri mücadele ile Türk basketbolunun geleceğine ilham vermeye devam edeceklerinden eminim" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, federasyonun son 20 yılda kadın basketbolunun geleceği için her anlamda önem ve değer taşıyan yatırımlar yaptığına dikkati çekerek, "Aday kadroda yer alan, yeteneği ve başarıya ulaşma kapasitesi son derece yüksek basketbolcularımızın, dünya şampiyonasında kendi taraftarları önünde yeniden parlayacaklarına ve Türk kadın basketbolunun kalite ve başarı çıtasını daha da yükseklere taşıyacaklarına inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'nun ise şunları ifade etti:

"Aday kadromuza, çekirdek kadromuzu destekleyecek genç, tecrübeli oyuncuları dahil ettik. Bu yapımızla 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanıp, evimizde düzenleyeceğimiz bu şampiyonada en iyi dereceyi elde etmek istiyoruz. Hem kadromuzdaki isimlerin hem de kadroya giremeyen diğer arkadaşlarımızın çok değerli olduğunun farkındayız. Ayrıca Ümitler Avrupa Şampiyonası'ndaki performansı dikkat çekici olan oyuncuları kadromuza dahil edeceğiz. Taraftarımızdan alacağımız tam destek ile şampiyonada, sakatlıklarla fire vermeden, sonuca ilerleyen bir takım olarak Türkiye'ye madalya getirmek için mücadele edeceğiz"

BAKMADAN GEÇME!