TÜRFAD Başkanı'ndan Avcı yorumu

Güncelleme Tarihi:

TÜRFAD Başkanından Avcı yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 16:23

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Yılmaz Tokatlı, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü'nün kendisini kabul ettirmiş, güven verici, inandırıcı ve otoriter olması gerektiğini söyledi.

TÜRFAD Başkanı Tokatlı, (A) Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde üst üste aldığı kötü sonuçlardan sonra yazılı bir açıklama yaparak, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, milli futbolcular ve Türk futbolu hakkında eleştirilerde bulundu.

Milli Takım Teknik Direktörü'nün taşıması gereken özellikler hakkında da düşüncelerini kaydeden TÜRFAD Başkanı, “Üst kademelerde teknik direktörlük, damdan düşme ve paraşütle gelmiyor” ifadelerini kullanarak, şunları aktardı: “Milli Takım Teknik Direktörü, çok çok tecrübelerden geçmiş, isim ve başarıları ile kamuoyunda ve uluslararası ortamda kendisini kabul ettirmiş, güven verici, inandırıcı ve otoriter olmalıdır. Bölücülük ortamı yaratan, egoist ve kendini beğenmiş futbolculara milli takımda yer verilmemelidir. Milli takım ülkeyi her bakımdan temsil eden bir bütündür, bir milli ruh birleşimidir.”

-“Avcı, kulübede oturan ekibini gözden geçirmeli”

Milli takımda futbolculara yüksek parasal primler vaat ederek maçların kazanılmadığının altını çizen Yılmaz Tokatlı, “(Biz milli forma için varız) diyecek ve prim vaatlerine tavır koyabilecek futbolcularımızı milli forma altında görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Tokatlı, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:
“Dünya üçüncülüğü yaşatmış olan bir milli takımın en alt sıralara düşmesinin nedenleri üzerinde o günden bu yana görev yapanların şapkalarını önüne koyup düşünmelerini istiyoruz. Milli takımlarda eş, dost ve kişilere yer açmak, değerleri dışarıda tutmak futbol yönetiminde acı sonuçları böylece yaratmış oluyor. Kendisine sunulan Milli Takım Teknik Direktörlüğü fırsatını değerlendirmek için Sayın Abdullah Avcı türlü bahanelere sığınmadan görevine devam edebilecek ise, 'Yıldırım' hızıyla aşağılarda değil, başarıya giden yollarda koşmalıdır ve de çaresizlik imajı içinde kulübede oturan ekibini de en kısa sürede gözden geçirmelidir.”

-“TFF, yabancı futbolcu sayısını 4'e çekmelidir”-

Milli takımların başarılı olmasında kulüplerin sorumluluğunun öncelik taşıdığını vurgulayan Yılmaz Tokatlı, “Kulüpler, altyapıya gerektiği gibi önem vermiyor. Kendi öz kaynağımız olan gençlerimizi yetiştirip, yetenekleri gerektiği kadar yukarıya taşıyamıyorsak ve şans tanımıyorsak görevimizi yapamıyoruz demektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı futbolcu sayısını azaltması gerektiğini kaydeden Tokatlı, “TFF öncelikle yabancı futbolcu transfer etme sayısını en fazla 4'e çekmelidir. Kendi futbolcularımızı yüksek transfer ücreti alan bu yabancı futbolcuların yanında küçük düşürücü ücretlerle mağdur etmemeli, onurlarını, yeteneklerini ve emeklerini sahalarda korumalıyız. Bu bağlamda yabancı futbolcu çöplüğünden Türk futbolu öncelikle kurtarılmalıdır” şeklinde görüş belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!