Tuna'dan bir kupa daha

Güncelleme Tarihi:

Tunadan bir kupa daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 15:06

Milli tenisçi Tuna Altuna, 2011 yılı içinde erkekler future serisindeki ilk birinciliği kazandığı Antalya'da bu hafta da zirveye çıktı. Çiftlerde Avustralyalı Brydan Klein ile oynayan Tuna, 10 bin dolarlık turnuvada şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Milli tenisçi Tuna Altuna, Antalya'da ITF serisinde üst üste ikinci çiftler birinciliğini kazandı. Belconti Otel'deki 10 bin dolarlık turnuvada geçen hafta zafere ulaştığı partneri Brydan Klein ile birlikte raket sallayan Tuna, final maçında 1 numaralı seribaşı ikiliyi devirerek şampiyon oldu.  Altuna ve Klein, Moldovalı Andrei Ciumac ile Rus Dimitri Sitak önünde 6-4, 6-3'lük setlerle galip geldi.

Eski bir Avustralya Açık junior şampiyonu olan Avustralyalı Brydan Klein ile bir ayda 4 turnuvada partner olan Altuna, bu süreçte partneriyle birlikte 11-2'lik bir maç kaydı yakaladı. Son iki haftada gelen iki şampiyonluk, Tuna Altuna'nın ITF Büyükler kariyerindeki ilk birincilikler oldu. Altuna, daha önce çiftlerde final görememişti.

Turnuvanın çiftler finalistleri de bugün oynanan maçlarla belirlendi. Son turnuvanın galibi İspanyol Arnau Brugues, bu hafta da set vermeden finale çıkarken, rakibi Çek Konecny'yi 7-5, 6-1 yenen Alman Stefan Seifert oldu.

Haberin Devamı

Tek kadınlarda Gürcü Ekaterine Gorgodze ile Rus Yana Buçina finale çıkarken, çiftlerde Gorgodze, Rumen Laura Andrei ile birlikte güldü.

ITF Kadınlar Turu'nda mücadele önümüzdeki hafta Yeşilyurt Kulübü'ndeki 10 bin dolarlık turnuvayla sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!