Tuna mutlu sona ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Tuna mutlu sona ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 13:39

ENKA tenisçisi Tuna Altuna, 14'üncü haftası geride kalan ITF serisinde Türkiye'ye erkeklerdeki ilk şampiyonluğu getirdi.

Haberin Devamı

Altuna, Avustralyalı Brydan Klein ile birlikte çiflerde mutlu sona ulaştı.

Ocak ayından bu yana Antalya'daki farklı tesislerde süren ITF serisinde erkeklerde Türkiye'ye ilk şampiyonluk nisan ayında geldi. Tuna Altuna, çiftlerde Avustralyalı Brydan Klein ile birlikte çiftler turnuvasını set vermeden şampiyon olarak tamamladı.

14. hafta future turnuvasının çiftlerdeki 4 numaralı seribaşı olan Tuna Altuna ve Avustralyalı Brydan Klein, final maçında Alexander Bury ve Ukraynalı Vladyslav Klimenko'yu 6-4, 6-3 ile mağlup ederek şampiyon oldu. 3 haftadır birlikte oynayan çift, bu sürede 9 maçta 7 galibiyet alırken, 2011 yılında ITF takviminde erkeklerdeki Türkiye'nin ilk şampiyonluğu Altuna'dan geldi.

2007'den bu yana ITF turunda büyükler turnuvalarına katılan Tuna Altuna, daha önce 7 kez çiftler yarı finali oynamış, ancak finali görememişti. Altuna, ilk finalini bulduğu Antalya Belconti Otel'deki turnuvada şampiyonluğu da elde etmeyi bildi.

Haberin Devamı

Turnuvanın tekler finalinde İspanyol Arnau Brugues-Davi, Slovak Josef Kovalik'i 7-5, 6-2'lik setlerle yenerek şampiyonluğu kazandı. Kadınlarda ise Marta Sirotkina, finalde Yana Buchina'yı 6-1, 6-0 ile kolay geçip birinci olurken, çiftlerde partneri Zharkova ile finali kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!