TRT'nin Muhteşem Yüzyılı'nda fiyasko

Güncelleme Tarihi:

TRTnin Muhteşem Yüzyılında fiyasko
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2011 20:14

İlk bölüme 'yayınlanamaz' raporu.

Haberin Devamı

Türk Televizyon Tarihi'nin en yüksek bütceli dizisi olan 'Burası Osmanlı 1711/ Sır Kanunu' TRT'nin Yayın Denetleme Kurulu'ndan 'yayınlanamaz' raporu aldı. 2 milyon 400 bin TL olan 3 bölüm ücreti peşin ödenen diziyi dramadan çok belgesele benzediği gerekcesiyle TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de beğenmedi.

Ezel Akay'ın yönettiği, başrollerinde Türkan Şoray, Tolga Karel, Öykü Çelik'in paylaştığı dizinin 20 Ekim'de yayınlanacağını duyurulan ilk bölümü ekrana gelmedi. TRT yetkililerinin "Olmamış, baştan çekin" dediği dizinin ilk bölümü baştan çekildi.

EZEL AKAY 'BURASI OSMANLI' DİZİSİ HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE İTİRAZ ETTİ     
       
İşte o açıklama:
TRT’nin iddialı dizisi ‘Burası Osmanlı 1711/Sır Kanunu’yla ilgili çıkan habere dizinin yönetmeni Ezel Akay'dan itiraz. 

“YAYINLANAMAZ RAPORU ALMADIK”      

TRT’nin iddialı dizisi ‘Burası Osmanlı 1711/Sır Kanunu’yla ilgili Habertürk’te bir haber çıktı. Haberde dizinin TRT Yayın Denetleme Kurulu’ndan yayınlanamaz raporu aldığı, üç bölüm için peşin para ödendiği ve genel müdürün de diziyi beğenmediği yazıyordu. Açtım dizinin yönetmeni Ezel Akay’a “Nedir bu durum?” sordum.
Akay, haberde sadece dizinin 20 Ekim’de yayınlanacağının doğru olduğunu söyledi. “Keşke TRT üç bölümün parasını verseydi. Memnun olurduk. Ama böyle bir ödeme olmadı. Biz bugüne kadar yalnızca cebimizden para harcadık. Harcamayı da söyleyeyim; TRT ve Kocaeli Belediyesi’nin verdiği cesaretle Türkiye ve Avrupa’nın en büyük platosuna tamamen kendi kaynaklarımızla yatırım yaptık, plato ve dekor için para harcandı büyük oranda” dedi. TRT Yayın Denetleme Kurulu’nun yayınlanamaz raporuyla ilgili olarak da “Dizi denetlemeye gitmedi” dedi. Peki yayınlanacağı söylenen tarihte yayınlanmamasıyla ilgili sorun neydi? Akay, diziyi saptanılan 200 kişilik pilot izleyiciye izlettirdikten sonra yayına sokmayı planladıklarını, henüz bu sonuçlar alınmadan yayına çıkmanın doğru olmayacağını düşündüklerini söyleyerek, TRT’den özür dilediklerini ve TRT’nin de anlayış göstermesiyle yayın tarihini ötelediklerini, zaten artık sözkonusu çalışma da bittiğinden dizinin ilk beş  bölümünün de yayına hazır olduğunu söyledi.       
                                                                        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!