Tribünde dua ettik, Süper Lig’e Unakıtan’la çıktık

Güncelleme Tarihi:

Tribünde dua ettik, Süper Lig’e Unakıtan’la çıktık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:00

Boluspor’u 2-0 yenip Süper Lig vizesini alan Eskişehirspor, 12 yıllık hasreti Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın desteği ile giderdi.

Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu, Bakan Unakıtan’ın Eskişehirspor’a kazandırdığı futbolcularla takıma büyük destek verdiğini söyledi.

BOLUSPOR’u 2-0 yenerek Süper Lig’e çıkan son takım olan Eskişehirspor, 12 yıllık hasreti Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın desteği ile bitirdi. Transfer döneminde takıma kazandırılan yeni futbolcular üzerinde söz sahibi olan Unakıtan’ın takıma her türlü desteği sağladığını söyleyen Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu, "Statta maç boyunca beraber dua ettik. Sayın Unakıtan’ın desteği bizi Süper Lig’e taşıdı" dedi.

Sıkıntılı bir sezon oldu

Unakatın’ın desteğinin sadece sezon başındaki transferlerle sınırlı olmadığını söyleyen Başkan Hatipoğlu, başarının perde arkasını şöyle anlattı: "Bu sezon sıkıntılı bir yıl geçirdik. Futbolcularla yaşanan sorunlar, teknik kadrodaki sıkıntılar bizi liderlikten uzaklaştırdı. Ancak son eleme maçlarındaki performansımızla Süper Lig’in vizesini kaptık. Biz bu sıkıntılarla boğuşurken Belediye’nin bile desteğini göremedik. Sadece Bakan Kemal Unakıtan’ın desteğini aldık."

4 transfer yaptık

22 Temmuz’daki genel seçimler öncesinde Eskişehir’den milletvekili adayı olan Kemal Unakıtan’ın aynı zamanda istenilen futbolcuları peş peşe transfer ettiğini söyleyen Nebi Hatipoğlu şöyle konuştu: "Transfer sezonunda almak istediğimiz 4 futbolcu vardı. Bonservis bedelleri yüksek olması nedeniyle daha önce bu transferler gerçekleşmemişti. Ancak Bakan Unakıtan’ın araya girmesiyle istediğimiz transferleri gerçekleştirdik. Bu 4 futbolcunun toplam değeri 1.5 milyon YTL’yi buluyordu. Ancak biz bu futbolcuların transferini gerçekleştirirken kulübün kasasından bonservis parası çıkmadı."

Yıldız aramıyoruz

Önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele edecek olan Eskişehirspor’un Sergen Yalçın gibi yeni bir yıldız adayı arayışı olmadığını belirten Hatipoğlu, şu bilgileri verdi: "Yeni sezonda takımda kalıp kalmayacağım belli değil. Ben misyonumu tamamladığımı düşünüyorum. Yeni sezonda yabancı futbolcu transferi gerçekleştirmek istiyoruz. Eğer ben görevime devam edersem kulübün futbol takımı için 20 milyon YTL’lik bir bütçe oluşturmayı düşünüyorum."

10 bin forma sattık

12 yıl aradan sonra Süper Lig’de mücadele edecek olan Eskişehirspor’un 1 milyona yakın taraftarı bulunduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Nebi Hatipoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Taraftarlarımız Süper Lig’e çıkmanın gururunu yaşıyor. Bu büyük başarı da onlarında çok büyük emeği var. Süper Lig vizesini almamızla birlikte taraftar ürünlerinde de patlama yaşandı. Özellikle maç sonrası yapılan alımlar ve eleme maçlarıyla birlikte 10 bin adet forma satışı gerçekleştirdik. Taraftar ürünlerinin cirosu da böylece artmış oldu."

Tanıtıma ihtiyaç vardı

FUTBOLUN şehir ekonomisine büyük bir katkı yaptığını ifade eden Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu, bölgede yaşanan Süper Lig heyecanını şöyle özetledi: "Eskişehir, Anadolu’nun ve bölgenin en önemli illerinden birisi. Bu şehrin tanıtıma ihtiyacı vardı. Futbol bölgenin tanıtımı için çok önemli. Bundan sonra maç günleri bölgeye gelenlerle ekonomi canlanacak. Aynı zamanda futbolun tanıtımı ile şehrin turizm açısından da önemli bir konuma geleceğine inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!