Transferler iyi de…

GALATASARAY ikinci yarıya iyi tranferler yaparak başladı ama iyi oynamayı unuttu.

Haberin Devamı

Sezon başında maç başına ortalama 5 pozisyonla ve 3 gol ile oynayan takım gitmiş; bırakın iyi oyunu, golü bulduktan sonra rakibe pozisyonlar veren ve goller yiyen takım gelmiş. Galatasaray kolay gol bulan ama bir o kadar da kolay pozisyon veren, gol yiyen bir görüntü veriyor.

Tabii bu durum da Atletico Madrid ve diğer maçlar için kafalarda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor. Bu oyunu ‘bir kupa maçı nasılsa, bunun rövanşı da var’ düşüncesiyle yorumlayamayız. Çünkü Galatasaray Ali Sami Yen’de de iyi oynamıyor. Garip olan Galatasaray’ın son iki maçında oyun olarak iyi olmamasından çok, öne geçtikten sonra çok rahat oyunu götüreceğine, goller yemesi... 

 

Haberin Devamı

Kurtarıcı aranıyor

 

GALATASARAY sanki havasını kaybetmiş bir takım gibi. Bunun birkaç sebebi olabilir. Yeni transferler takımın havasını bozmuş olabilir. Sakatlık gibi çeşitli nedenlerle oynamayan futbolcuların yokluğunun etkisi çok olabilir. Galatasaray deplasman takımı olmayabilir... Ya da Rijkaard strateji değiştirip riskli ofansif oyundan vazgeçmiş olabilir.

Kewell ve Keita varken işleyen, pozisyon hazırlayan, hatta goller atan Galatasaray şimdi kanat akınını unuttu. Kewell, Keita, Baros ve Arda gibi dört yetenekli oyuncunun performanslarına bağlı oyun düşüncesinin zararları şimdi ortaya çıkıyor. Bu oyuncular olmayınca pozisyona girmekte zorlanan, kanat varyasyonları yapamayan, seyirciyi heyecanlandırmayan ve kuşkulandıran bir Galatasaray ortaya çıkıyor. Yani eğer bir sistemin olmazsa seni kurtaracak birilerini ararsın.

Rijkaard’ın bu saatten sonra sakat oyuncuları erken dönsün diye dua etmekten başka çaresi yok.

 

Rijkaard cezayı G.Saray’a kesti

 

AFRİKALI oyuncuların genel problemi Keita’da da tezahür etti. Geç gelmiş olmasından dolayı Keita’yı mazur görmek tabii ki doğru değil. Ama dengeleri iyi ayarlamak lazım. Keita geç gelerek para cezasını hak etmiştir. Peki ya sonrası?.. Rijkaard neden takımın çok ihtiyacı varken böyle bir oyuncuyu kadroya almaz? Bu davranışla Galatasaray Keita’ya, Rijkaard da Galatasaray’a cezayı kesti. Bu durum bana Fenerbahçe derbisinde kırmızı gördüğü için birkaç maç kulübeye çekilen ve Galatasaray’ın zarar gördüğü haftaları hatırlattı. Bakalım bu Rijkaard bu süreci nasıl yönetecek?

Galatasaray yenilmesine rağmen turu geçecek bir sonuç aldı. Türkiye Kupası’nda tur geçilir ama ya Lig ve Avrupa Kupası maçları için bu oyun umut vermiyor.

Yazarın Tüm Yazıları