Trabzon'un borcu 93 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Trabzonun borcu 93 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2009 15:47

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Trabzonspor'un şampiyonluk yarışından kopmadığını, lig sonuna kadar bu yarışın içinde olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bordo-mavili kulübün, 24. Olağan Divan Genel Kurul toplantısı, Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Üyelerin fazla ilgi göstermediği genel kurulda, yönetim kurulu adına konuşma yapan kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yönetim kurulu olarak göreve geldikleri günden bu yana, daha önceki yönetim kurullarının amaçladığı gibi Trabzonspor'u daha ileriye taşımanın, gerek yurt içi gerek yurt dışında ses getirecek bir takım oluşturmanın gayreti içinde olduklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk yıl, futbolcu kadrosunda büyük değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Ligi üçüncü bitirdik. Yeni oluşmuş bir kadroya göre geçen sezon oldukça başarılı bir sezon geçirdik” dedi.

Bu yıl kadrolarını daha da güçlendirerek yola çıktıklarını anlatan Yener, şöyle devam etti:

“Ancak sezon öncesindeki hazırlık maçları ve ligin ilk maçında aldığımız başarılı sonuçları sürdüremeyerek, ligde 15 puana ancak ulaşabildik. Elbette bu Trabzonspor için başarısız bir sonuçtur. Bunu camia ve yönetim olarak kabul ediyoruz. Ama bu bir gerçek var, daha ligin başındayız. Önümüzde 24 maç daha var. Trabzonspor, bu yarıştan kopmamıştır, lig yarışında sonuna kadar olacaktır. Tıpkı geçen yıl son ana kadar sürdürdüğü gibi.”

TRABZONLU OYUNCULARA TEPKİLER

Yener, transferlerin bir takım için şüphesiz önemli olduğunu, ancak bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak kendi içlerinden yetişen değerlere haksızlıklar yapıldığını savunarak, şunları söyledi:

“Geçen yıl Denizlispor'u deplasmanda 1-0 yenerek Trabzon'a dönüyorduk. O dönemdeki teknik direktör Ersun Yanal ile otobüsle giderken, Yanal bana cep telefonuna gelen mesajı okuttu. Trabzon'da bir radyoda spor programı yapan arkadaşımız,, 'Tolga, Tayfun ve Hüseyin gibi oyuncularla mı yola devam edeceğiz' diye mesajında ona serzenişte bulunuyordu. 3 Trabzonlu futbolcuya tepki vardı. Bu bizim Trabzonlular olarak kendi değerlerimize ne kadar acımasız olduğumuzun bir kanıtı.”

Yönetim olarak elbette daha iyi şeyler yapma gayreti içinde olduklarını kaydeden Yener, “Sayın başkan Sadri Şener başta olmak üzere, tüm yönetim kurulu olarak kulübe çok vakit ayırmaya çalıştık. Gerçekten kendi işimizin dışında daha çok kulübe zaman ayırmaya başladık. Yanlış yapmadık mı, yaptık. Çünkü icraat yapan herkes yanlış yapacaktır. Fakat amacımız, niyetimiz Trabzonspor'un başarılı olması. Trabzonspor'un, daha önceki yıllara bakıldığı zaman biraz daha iyi yerlere geldiğini düşünüyoruz.”

GELİR GETİRİCİ PROJELER

Yener, yönetim kurulu olarak kaynak yaratma amacında olduklarını belirterek, HES ve TrabzonCell gibi çalışmaların yanı sıra bazı sponsor gelirleri de kulübe kazandırıldığını söyledi.

Kulübe gelir getirici projelerin yanında sosyal anlamda kulübü yukarıya taşıyacak bazı kazanımlar sağladıklarını anlatan Yener, Marina, Yaylakent ve Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi'nin de Trabzonspor'a kazandırıldığını kaydetti.

Yener, bordo-mavili oyuncuların oynadığı kolbastı oyunuyla Trabzon kentine yurt içinde ve dışında sempati ile bakılmasını sağladıklarını ve Trabzon üzerindeki haksız yere oluşan izlenimlerin silindiğini kaydetti. Yener, “hamsi günü” gibi etkinlikler de gerçekleştirdiklerini ve birçok insanın bu etkinliklere katıldığını anlattı.

Yener, Trabzonspor Koleji ve Üniversitesi için de girişimlerde bulunduklarını belirtti.

BAŞKAN GELMEDİ, YATTARA TARTIŞMASI YAŞANDI

Toplantıya Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener katılmazken, üyeler bu sezon bordo-mavili takıma katkı sağlayamayan Yattara'ya yönelik eleştirilerde bulundu.

Genel kurulun sonunda söz alan kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Başkan Şener'in toplantıya katılmamasına ilişkin olarak, “Ben klasik olarak rahatsızlığı nedeniyle katılamadı veya buraya bir telgraf göndererek kongreye başarılar diledi demiyorum” dedi.
Kendisiyle bu konuda hiç konuşmadığını ifade eden Hacısalihoğlu, “Belki bundan önceki kongrede yaşanan nahoş, Trabzonpor'a yakışmayan hadiseler, başkandan tutun da birçok arkadaşın şevkini kırdı” diye konuştu.

Yattara'nın çok özel ve iyi bir oyuncu olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, “Hakikaten hakkında çok spekülasyonlar yapılıyor. Ancak son dönemlerdeki davranışları, teknik kadroyu, yöneticileri, Trabzonspor camiasını çok rahatsız eden bir durumda. Tabi ki bazı şeylerin halledilmesi gerekir ama takdir edersiniz ki bunlar, böyle her istediğiniz zaman halledebileceğiniz konular değil. Bu konular Trabzonspor'a maddi olarak zarar vermeden halledilmesi gereken konulardır. Onların uygulamasını ve taktirini yönetimler mutlaka Trabzonspor'un menfaatleri adına yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak ise Hacısalihoğlu'nun konuşmasının ardından Yattara'nın 7 sezondur Trabzonspor'da forma giyen bir oyuncu olduğunu belirterek, “Trabzonlu futbolculardan Tayfun örneğini vererek, bu futbolculara sahip çıkalım, acımasızca eleştirmeyelim demiştim. Yattara da bizim için bir değer, Yattara'ya da sahip çıkalım. Yine Gökdeniz Karadeniz bir yanlış yaptı ama yönetim ona sahip çıktı. Daha sonra gelen yönetim de Gökdeniz'i çok iyi paraya sattı ve kulübün kasasına büyük bir gelir girmişti. Bunları unutmayalım. Yattara bizim için bir değer ve ona sahip çıkalım” dedi.

BORÇ 93 MİLYON LİRA

Toplantıda, Trabzonspor Kulübü'nün toplam borcu denetleme kurulu üyesi Kenan Atalay tarafından okundu. Atalay, bordro-mavili kulübün borucunun 93 milyon 505 bin lira olduğu bilgisini üyelere verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!