Trabzonspor'a seyircisiz yerine saha kapama

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspora seyircisiz yerine saha kapama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2006 12:16

Trabzonspor Kulübü, Çaykur Rizespor maçı sonrası aldığı 1 maç seyircisiz oynama cezasının, Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazın ardından saha kapatma cezasına çevrilmesini olumlu karşıladı.

Kulüp Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir takım için en ağır cezanın, seyircisiz maç oynama olduğunu söyledi.

Cezaya tepkilerini koyduklarını ve iptal beklediklerini belirten Sayitoğlu, “Hafifletilmiş neden ve tahrik unsunları vardı. Bu kadar olayın seyircisiz oynama cezasına yol açmayacağını düşünüyorduk. Seyircisiz oynama cezası daha ağır bir cezaydı. Tahkim Kurulu, seyircisiz oynama cezasını, saha kapatmaya çevirerek cezamızı hafifletti. Tahkim Kurulu'nun üzerinde karar yok. Biz de çıkıp maçımızı oynayacağız” dedi.

Sayitoğlu, karşılaşmayı Trabzon'a en yakın ilde oynamayı düşündüklerini de kaydetti.

UEFA Kupası'na katılma yolunda avantajlarının bulunduğunu ve bunu korumak istediklerini kaydeden Sayitoğlu, “3 puan alıp Trabzon'a döneceğiz. Ondan sonra Beşiktaş maçı için bakalım nereye gideceğiz” diye konuştu.
Sayitoğlu, teknik direktör Vahid Halilhodziç'in kalıp kalmayacağı konusundaki kararını hafta sonunda vereceği yönünde yaptığı açıklamalarla ilgili olarak da, “Yönetim olarak ayın 15'inden sonra bu konuya açıklık getireceğiz” dedi.

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas da, Tahkim Kurulu'nun verdiği karara saygı göstermek zorunda olduklarını söyledi.

Tahkim Kurulu'nun seyircisiz oynama cezasını hafiflettiğini kaydeden Kafkas, “En ağır ceza seyircisiz oynama cezasıydı. Tahkim Kurulu'nun kararına saygı göstermek zorundayız. Belirlenecek sahada gidip futbolumuzu oynayacağız. Maçın oynanacağı yer konusunda ise Futbol Federasyonu'nun söyleyeceği önemli” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!