Trabzon'dan Altidore seferi

Güncelleme Tarihi:

Trabzondan Altidore seferi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2010 15:29

Trabzonspor'un 43. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında konuşan teknik direktör Şenol Güneş, "Maddi imkan olarak diğer kulüplere göre sıkıntılarımız olabilir ama bizim maneviyatımız var. Trabzonspor hepimiz için çok değerli. Şampiyonluğu da en çok ben istiyorum" dedi.

Trabzonspor'un 43. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde kaybedilen değerleri anma töreni yapıldı. Törene, Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, teknik direktör Şenol Güneş, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, yardımcı antrenör Ünal Karaman ve taraftarlar katıldı. Kaybedilen yönetici, futbolcu, teknik heyet ve taraftarlar anısına hazırlanan sinevizyon gösterisiyle başlayan anma töreninde teknik direktör Şenol Güneş de bir konuşma yaptı.

Güneş, sinevizyon gösterisinin ardından duygusal anlar yaşadığını belirterek, "Sinevizyonu izlerken çok etkilendim. Kaybettiklerimiz arasında oyuncu, antrenör, taraftar, yönetici hepsi var. Aramızdan ayrılanlara, Allah rahmet eylesin. Bu fikrin sahiplerinden olan Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu'nu tebrik ediyorum. Her gün bir şey yapmak istiyor. Bunları yaparken eleştiriliyor da, taktirde topluyor. Ama önemli olan kulüp için yaptığı çabalar" diye konuştu.

"AVRUPA'DA SES GETİRECEK BİR KULÜP OLMAK İSTİYORUZ"

Güneş, Trabzonspor'u Avrupa'da ses getirecek bir kulüp haline getirmeye çalıştıklarını da belirterek, "Bizim maddi imkanlarımız her zaman diğer kulüplere göre kısıtlı olmuştur. Ama manevi duygumuz onlardan çok daha büyüktür. Trabzonspor'un rakamları sonsuza gider. Burada futbol hayatın ta kendisidir. Ben kuruluş günlerinde Trabzonspor'a katkı yapan o insanlara teşekkür ediyorum. Trabzonspor'un değeri hepimiz için çok önemlidir. Oyuncular değişebilir, yönetim değişebilir ama Trabzonspor değişmiyor. Trabzonspor'un şampiyonluğunu en çok ben istiyorum. Bu sezon bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız. İyi bir oyuncu grubumuz var" ifadelerini kullandı.

ANIT AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzonspor'un Trabzon Belediyesi'nin katkılarıyla sahil yolu kenarına hayatını kaybeden taraftarlar, yöneticiler, futbolcular ile teknik ekip adına yaptırılan anıtın açılışı gerçekleştirdi. "Bir Sevda Uğruna Vefat Edenlere Saygıyla" sloganıyla yapılan anıtın açılışa giderken trafik kazasında hayatlarını kaybeden taraftarların akrabaları da katıldı. Mimar Aytaç Akyüz tarafından yaptırılan anıtın, açılışında konuşan Asbaşkan Hacısalihoğlu, kendi yönetimleri döneminde vefa duygularının yeşerdiğini belirterek, "Biz bunu başlattık, inşallah bizden sonra gelecekler daha çok tesis kazandırır, hem tesis kazandırırlar hem ismini verirler" diye konuştu.

18 yıl önce Beşiktaş maçına giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren bordo mavili taraftarlardan Yusuf Sevgi'nin kardeşi Mehmet Sevgi ise anıtın biraz olsun acılarını hafiflettiğini söyledi. Sevgi, "O dönem kaybettiğim kardeşime mezarı başında şampiyon olacağız demiştim. 18 yıldır hala şampiyonluk bekliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle anıt açıldı.

AKSU, ALTİDORE İÇİN GİDİYOR

Öte yandan Trabzonspor'un bir süredir kadrosuna katmak için uğraştığı ABD'li forvet oyuncusu Altidore'un transferini sonlandırmak isteyen Genel Sayman Mahmut Aksu, İspanya'ya gidecek. Burada Altidore'un bonservisini elinde bulunduran Villereal kulübüyle bir görüşme yapacak olan Aksu'nun Altidore'la da masaya oturması bekleniyor. Bu görüşmeden gelecek olan olumlu haberi bekleyen bordo mavililerin, Mallarco'da forma giyen Kamerun Milli Takımı'nın forveti Webo'ya da teklif getirdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!