Tolunay Kafkas kulübede de parlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tolunay Kafkas kulübede de parlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2014 11:33

Teknik direktörlüğünü üstlendiği Kayserispor ve Gaziantepspor'u başarıya taşıyan Tolunay Kafkas, şimdi de Kardemir Karabükspor'la, tıpkı futbol oynadığı yıllardaki gibi adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

Kafkas, PTT, Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor, Denizlispor, ASKÖ Pasching, LASK Linz, ve Admira Wacker ile A Milli Futbol Takımı'nda uzun süre forma giydikten sonra ilk teknik adamlık tecrübesini ASKÖ Pasching takımında yardımcı antrenörlük yaparak yaşadı. Genç Milli Takımlarda antrenörlük ve Türkiye Futbol Federasyonu Gelişim Direktörlüğü görevlerinde de bulunan Kafkas, Kayserispor, Gaziantepspor ve Trabzonspor Teknik Direktörü olarak çalıştı. Helen Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü olarak görev yapan Kafkas, çalıştırdığı takımların en parlak dönemlerine imza attı.

Kayserispor ile ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Kafkas, ligi 55 puanla 5. sırada tamamlayarak UEFA Kupası'na gitmeye hak kazanarak kulüp tarihinde bir ilke de imza attı. Kayserispor başındayken 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası'nı da kazanan Kafkas, TFF Süper Kupa'da final heyecanı yaşadı. Kayserispor ile yollarını ayıran ve Gaziantepspor ile anlaşan teknik adam, bu takımla da başarılı bir sezon geçirdi ve takımı ligi 4. sırada tamamladı. İkinci sezonun 4. haftasında bu takımla da yollarını ayırdı.

Şenol Güneş'ten boşalan Trabzonspor teknik direktörlüğüne gelen Kafkas, takımıyla çıktığı 15 lig maçında, 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 22 puan topladı ve ligi 9. sırada tamamladı. Kafkas döneminde Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselmiş ancak Fenerbahçe karşısında maçı 1-0 kaybederek kupayı alamamıştı.

Kafkas, sezon sonunda Trabzonspor ile yollarının ayrılmasından sonra 2013-2014 sezonun başında Kardemir Karabükspor ile 2 yıllığına anlaştı. Başarılı futbolculuk ve teknik adamlık kariyerine Kardemir Karabükspor'a da yansıtan Kafkas, takımının kendi lig tarihinin en çok ilk devre puanını toplamasına neden oldu. Süper Lig'de 7. kez mücadele eden ve tarihinde ilk devreyi ilk kez 26 puanla tamamlayan kırmızı-mavililer, Kafkas önderliğinde çıktığı 17 maçta 7 galibiyet, 5'er beraberlik ve yenilgi alarak ligi 8. sırada tamamladı.


"Karabük'te olmaktan mutluyum"
Kardemir Karabükspor'un emeği, alın terini temsil ettiğini ve bu yönüyle kendi hayatıyla bağdaştığını anlatan Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Karabük'te olmaktan mutluyum. Yönetim kurulu ile önümüze bir hedef koyduk. Bu hedeflerimizin aşamaları var. Bu aşamaları gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Takımın ilk yarıda
gösterdiği performanstan memnunum. Bu yıl hedefimiz, ligi ilk 10 arasında
bitirmek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!