TFF'nin nasıl haberi olmaz?

Güncelleme Tarihi:

TFFnin nasıl haberi olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:02

Aziz Yıldırım dün Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştü.

Haberin Devamı

Beşiktaş ile birlikte UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fenerbahçe, harekete geçti... UEFA’dan gelen yazının ardından sarı lacivertlilerin Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Tolga Deniz Aytöre dün Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasına gitti.
Yıldırım ve Aytöre, İstinye’de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldi.
Yıldırım’ın, UEFA Disiplin Kurulu’na sevkleri sonrası yaşananları değerlendirmek ve bundan sonra izlenecek yolu belirlemek için Yıldırım Demirören ve TFF yetkilileri ile fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

KULÜPLERİN MUHATABI TFF’DİR

YAKLAŞIK  yarım saat TFF binasında kalan Aziz Yıldırım, TFF’nin durumdan habersiz olmasından dolayı şaşkın olduklarını dile getirdi.
Yıldırım’ın, “Bu kadar yıllık başkanlığım döneminde ilk kez TFF’nin bilgisi dışında bir olay gerçekleştiğini gördüm. Kulüplerin muhatabı TFF’dir. Bizimle ilgili herhangi bir durum olacaksa, UEFA’nın değil TFF’nin bizimle muhatap olması gerekir” dediği belirtildi.
TFF Başkanı Demirören de olayı titizlikle incelediklerini ifade ederek, durum hakkında gerekli incelemeleri yaptıklarını, birkaç gün içinde her şeyin aydınlığa kavuşacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği’nden sevk kararına tepki

KULÜPLER Birliği Vakfı ve Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı disiplin kuruluna sevk etmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “UEFA’nın kararını doğru bulmuyorum” dedi.
Ünal, şike iddiaları nedeniyle yargı sürecinin sürdüğüne dikkati çekti ve “Neden mahkemelerin sonucu beklenmedi bilmiyorum. Ortada henüz neticelenmemiş bir dava süreci var. Olumsuz sonuç çıkacağına inanmıyorum” dedi.

Adalı ve Havutçu’ya resmi tebligat

UEFA önceki gün Beşiktaş Kulübü’ne, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’nun savunmalarının istendiği bir faks gönderdi. Belgede, şu ifadelere yer verildi: “Bu belge, UEFA Disiplin Komisyonu müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda ve 48. madde uyarınca, hakkınızdaki disiplin işlemlerine başlandığını bildirmek için gönderilmiştir. 21 Haziran’da bu konuyla ilgili duruşma yapılacak-tır. Bu nedenle 19 Haziran saat 10.00’a kadar elinizdeki belge ve delillerle savunmanızı bize ulaştırmanız rica olunur.”

Haberin Devamı

Biz neden by-pass edildik bilmiyoruz

F.Bahçe ve Beşiktaş kulüplerine UEFA yazı gönderdi ama TFF’yi haberdar etmedi. Bu durum TFF yetkililerini şaşkına çevirdi.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu kelimenin tam anlamıyla ŞOKE oldu.
Şoke oldu çünkü UEFA bu güne kadar yaptığı uygulamanın dışına taşarak, Futbol Federasyonu’nu şike konusunda by-pass etti.  Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine Disiplin Kurulu’na sevkedildiklerine dair yazı gönderen UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’nu resmi olarak bu durumdan haberdar etmedi.
Federasyon yetkililerine bu durumu sorduk:

- Size bir yazı geldi mi?
- Hayır gelmedi.
- Neden, UEFA’nın resmi olarak muhatabı siz değil misiniz?
- Evet ama bu uygulamaya biz de şu ana kadar bir anlam veremedik. Niye by-pass edildik bilmiyoruz. Biz de bu durumu anlamaya çalışıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!