TFF'den şok 2020 kararı

Güncelleme Tarihi:

TFFden şok 2020 kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 16:45

TFF 2020 Avrupa Şampiyonası'nın yarı final ve final maçlarına aday olmama kararı aldı. TFF ayrıca 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamını almak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

TFF Yönetim Kurulu’nun bugün İstanbul’da yapılan toplantısı sonrası yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye'nin hem futbol hem de tesisleşme açısından böyle bir turnuvanın sadece yarı final ve finalleri değil tamamını üstlenecek bir noktada olduğuna inanıyoruz. Özellikle son dönemde 28 yeni stadyumun Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediyelerimiz ve TOKİ tarafından Türk sporuna kazandırılmakta olduğunu hatırlatmak isteriz.

Yakın zamanda mevcut modern stadyumlarımızla Avrupa Futbol Şampiyonası’nın kapasite kriterlerine uygun 13 stadyuma sahip olacağız. Hal böyleyken Türkiye böyle bir turnuvayı stadyumları, iletişim alt yapısı, seyahat ve konaklama olanakları ve bunların da üzerinde futbol sevgisiyle tek başına yapabilecek bir ülke konumundadır. Yönetim Kurulumuz bu nedenle bugün UEFA EURO 2020 yarı final ve final müsabakalarına talip olmama kararı almıştır.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulumuz ayrıca UEFA EURO 2024’ün tamamını almak üzere bir adaylık çalışması başlatılmasını kararlaştırmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?
2020 Avrupa Şampiyonası'na başvuru süreci 2012'de başlamış 15 Mayıs 2012'de adaylık başvurularının bitmesinden sonra tek aday olarak Türkiye kalmıştı. UEFA daha sonra adaylık süresini uzattı. Bu gelişmelerden sonra 30 Haziran 2012 tarihinde, bir basın toplantısı düzenleyen UEFA Başkanı Michel Platini, turnuvanın tek bir evsahibi yerine, farklı ülkelerdeki 12 veya 13 şehirde yapılacağını duyurdu. Buna göre Ülkelerden 12'si, üç grup maçı bir de son 16 ya da çeyrek final maçı olmak üzere bir eleme usulü maça (standart paket) ev sahipliği yaparken, bir ülkede de yarı finaller ve final maçı oynanacak. Aday ülkelerin sunum dosyalarını en geç bugün teslim etmeleri gerekiyordu. Euro 2020'ye ev sahipliği yapacak ülkeler UEFA İcra Komitesi tarafından 25 Eylül 2014'te açıklanacak.



METE DÜREN: ÇALIŞMALARIMIZI 2024 İÇİN GELİŞTİRİYORUZ
Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce 2008, 2012 ve 2016 yılları için adaylık başvurusunda bulunmuştu. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası değiştirilen formatla birlikte Avrupa’nın 13 şehrinin evsahipliğinde yapılacak. Biz 2020 yılında düzenlenecek şampiyonaya aday olmama kararı aldık. Nedeni ise, şu anki mevcut yatırım ile bu adaylığın uygun olmadığı kanatine vardık. 2024 yılında ise futbol şampiyonası tek ülkede yapılacak. Plati'nin ifadelerinden yola çıkarak bu kararı aldık. Çünkü 2024 yılında tüm şampiyona bir tek ülkeye verilecek. Bizde çalışmalarımızı bu yünde geliştiriyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!