TFF-Ülker Futbol Köyleri etkinliği tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

TFF-Ülker Futbol Köyleri etkinliği tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 13:28

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Ülker'in desteğiyle bu yıl Erzurum, Isparta, Nevşehir, Sakarya, Sinop, Gümüşhane ve Kocaeli olmak üzere 7 ilde düzenlenen "TFF-Ülker Futbol Köyleri Projesi" etkinliği sona erdi.

Yapılan açıklamaya göre, bu yıl 12-13 yaş grubunda, Türkiye'nin dört bir yanından 160'ı kız, toplam 400 çocuğu daha ağırlayan TFF-Ülker Futbol Köyleri, mezun sayısını 3 bin 600'e çıkardı.

“Çocuklar için Futbol” programı kapsamında Ülker'in desteğiyle gerçekleşen etkinlik, yetenekli minik futbolcuları geleceğe hazırlarken, katılan çocuklara büyük takımlar ve milli takımlarda oynama şansı tanıyor.

TFF-Ülker Futbol Köyleri'nden çıkarak genç milli ve kulüp altyapı takımlarına transfer olan 20 erkek ve 10 kız oyuncunun bir kısmı Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası ve Gençlik Olimpiyatı gibi büyük organizasyonlarda temsil ederken, bir kısmı da takımlarında A takıma kadar yükselme başarısı gösterdi.

Öncelikli hedeflerden birinin bilinçli sporsever yetiştirmenin olduğu projede, çocukların kişisel gelişimine yönelik verilen eğitimler en az futbol eğitimi kadar önem taşıyor. Düzenlenen eğitim programıyla minik sporcular, futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra, futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfederken, eğitmenler eşliğinde maç izleme ve sinema saati gibi eğlenceli etkinliklere de katıldı. Çocukların, fair play'i küçük yaşta öğrenmelerine, dengeli beslenme, satranç, drama gibi saha içinde ve dışında hayat boyu yararlanacakları eğitimler almalarına, sosyalleşmelerine, aktif yaşam ve dengeli beslenme anlayışıyla tanışmalarına olanak sağlayan bu proje ile Türkiye'deki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve yetenek havuzunun genişletilmesi de sağlanıyor.

Her bir futbol köyünde 8 olmak üzere toplam 56 futbol eğitmeni görev alırken, her köyde 39 saat futbol eğitimi ve 3 saat futsal eğitimi verildi. Drama eğitiminin yanı sıra, 9 saat satranç eğitimi de alan çocuklar, “Ülker- Mutlu bir an” saatinde eğlenmeyi de unutmadı. Çuval yarışı, dart atma, halat çekme gibi oyunlarla eğlenip yeni dostluklar edinen çocuklar, çevre bilinci eğitimi çerçevesinde de toplam 120 fidan dikti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!