Teröre futbol cevabı

Güncelleme Tarihi:

Teröre futbol cevabı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 21:08

IŞİD'in Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirdiği vahşi terör eylemi tüm dünyayı şoka sokmuştu ancak dünya el ele vererek teröre en güzel cevabı veriyor. Terörün Paris'i, özellikle de eğlence mekanları ve futbol stadyumunu hedef almasına devlet başkanları futbol stadyumlarına bizzat giderek cevap veriyor.

Haberin Devamı

IŞİD'in Paris'te eğlence mekanları ve Fransa-Almanya futbol maçını hedef almasına dünya devletlerinin başkanları futbolu ortak payda alarak şık bir cevap veriyor.

Bugün oynanacak milli maçlara ülkelerin devlet başkanları adeta akın ediyor.

Teröre futbol cevabı


İstanbul Başakşehir Stadyumunda oynanan Türkiye-Yunanistan hazırlık maçına Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras beraber izliyor. Çipras, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun özel davetlisi olarak akşam saatlerinde İstanbul'a geldi ve kısa bir süre otelde konakladıktan sonra karşılaşmanın oynanacağı stadyuma geldi. Başbakan Davutoğlu ve Çipras tribünleri beraber selamladı ve karşılaşmayı yan yana izliyor.

Haberin Devamı


Saat 21:45'de başlaması planlanan Almanya-Hollanda karşılaşması ise terör tehlikesi sebebiyle maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala iptal edildi. Alman polisi iptal gerekçesi olarak yapılan bomba ihbarlarını ve 'somut bir tehlike'yi gösterdi. Karşılaşma iptal olmasaydı Almanya Başbakanı Angela Merkel, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel beraber izleyeceklerdi.


Saat 22:00'da başlayacak İngiltere-Fransa karşılaşmasını ise İngiltere Başbakanı David Cameron ve ülkenin önde gelen siyasetçileri beraber izleyecekler. Cameron maçı stadyumda izleyeceğini açıklarken "Halkımız, tarihinde defalarca kez olduğu gibi bu kez de tüm kötülüklere karşı Fransa halkıyla dayanışma içinde olacaktır. Birlikte, bir kez daha başaracağız" dedi. Ayrıca karşılaşmada efsanevi Wembley Stadyumu'nda tüm İngiliz milli takımının ve İngiliz futbolseverlerin Fransız milli marşını beraber söyleyeceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!