Teoman, beraber olduğu kadınlardan anneanne muamelesi beklerse, daha çok ayrılık şarkısı yazar!

Aksini iddia edenler olacaktır, zira nedense gıcık olanı boldur ama şahsen müzik camiasında Teoman kadar "sahici" pek az insan olduğunu düşünürüm.

Okuduğu kitaplardan álemlerde akışına kokuşuna, canı sıkılan bir adam oluşundan o can sıkıntısıyla hálleşme, oyalanma yöntemlerine, çizgi roman merakından kadın merakına, eski dostlarına vefasından şöhret belásını sırtında eski bir deri ceket gibi taşıyışına kadar ne varsa, haklı, hakikatli ve şık bulurum.

Bir müziksever olarak, sadece yaptığı şarkılardan dolayı değil, aynı zamanda bir gazeteci olarak, işimiz gereği iki lafı bir araya getirmekten aciz şöhret aday adaycıklarının röportaj niyetine verdiği sürü sepet zırva beyanat okuduğumuzdan, için için bir minnet duygusu da beslerim Teoman’a.

Ün kazandığı ilk günden bugüne yüzlerce röportaj vermiştir; içlerinden birini bile okurken pöflediğimi hatırlamıyorum. Sadece okumuş çocuk olduğundan değil, içgörü sahibi bir insan da olduğundan, saçmaladığı zamanlarda bile anlamlı saçmalar zira. (Oksimoronsa oksimoron; öyle ama n’apayım...) Ve samimi bir sahtekárdır; yaparsa, yaptığında, sehtekárlık yaptığını samimiyetle itiraf eder. Velhasıl, nice içten pazarlıklı riyakárdan daha haysiyetli bir adamdır.

Ayrıca: Çok çok iyi bir şarkı yazarıdır ve düet-sevmez birisi olduğum hálde, nahan da buraya yazıyorum; memlekette şu düet işini de en iyi kıvıran birkaç isimden biridir.

TÜRK KADINI İSVEÇLİ ERKEK SEVMEZ Kİ...

Renkli Rüyalar Oteli’nden klip çekilen ikinci şarkı, bendenizinse albümdeki şahsi favorisi olan Aşk Kırıntıları’nı ilk dinlediğimde, yine, sırf şarkı çok güzel olduğu için değil, aynı zamanda düetin sözlerinin "konuşlandırılmasından" dolayı "Helál olsun, arkadaş yine yapmış yapacağını" dedim.

Bildiğiniz üzre; ekseri, birtakım haltlar yedikten sonra nedamet getiren erkekler ve ona son pişmanlığın fayda etmediğini söyleyen, lolo çekmeyi reddeden kadınlar vardır Teoman’ın düetlerinde. E yani; şimdi gel de bu şarkıları sevme...

Aktüel’de yayınlanan röportajı sayesinde bir kez daha anladık ki Teoman’ın bu konuda engin bir tecrübesi var. Vaktiyle çok şımartılmış bir çocuk olmanın kefaretini ödüyor bir anlamda:

Çocukken anneniz üzerinize deli gibi düşermiş. Bu kadınlarla ilişkinizi etkiledi mi?

- Anneannem de üstüme çok düşerdi. Sanki kont olacakmışım gibi yetiştirdiler beni (Gülüyor(muş)). Her şey bana odaklıydı. Ne zaman yemek yeneceğinden, neyi nasıl yapmamız gerektiğine kadar her şeye ben karar verirdim. Bana dünyada tek olduğum düşüncesini aşıladılar. Kadınların önünde sonunda bu tip erkeklerden hoşlandığını düşünüyorum. Bence kadınlar büyük oranda eşitlikçi bir ilişki istemiyor. Türk kadınlarının öyle İsveç’ten ışınlanmış bir erkek modelini çok fazla çekici bulduğunu sanmıyorum.

Kadınlarla en büyük sorununuz nedir?

- Çocukken "Neden?" diye sorulunca "Çünkü canım istiyor" derdim. Bana bu soruya cevap vermem gerektiği öğretilmedi. "Canım istiyor" ya da "İstemiyor" bir cevaptı ve bugün ilişkilerimde bunu anlatamıyorum (Gülüyor(muş)).

Teoman, yine aynı röportajda, kendisinden yine Şebnem Ferah’la bir düet yapmasını bekleyenlere cevaben şöyle diyor: "Düetin çok önemli bir avantajını fark ettim. Şarkının çift sesli olması, aynı konu hakkında iki düşünceyi birden verebilmenizi sağlıyor. Yani bir kadın olsun, bu sayede parça daha da yükselsin diye yapmıyorum bu işi. Aşk Kırıntıları’nda aklıma yine önce Şebo geldi ama kabak tadı vermeyelim dedim (Yine gülüyor(muş))."

Ben Allah da Teoman’ı güldürsün diyorum, başka bir şey demiyorum. Hál bu hálken, yani beraber olduğun kadınlardan sana anneannenin láyık gördüğü kont muamelesini çekmesini beklerken, gani gani ayrılık şarkısı yazmak da mümkün olabiliyordur tabii...

Teoman ve Sarah Nile Cameron’ın seslendirdiği, Aşk Kırıntıları da nitekim, bir ayrılık şarkısı... Daha önce Teoman’ın İstanbul’da Sonbahar (O da ne şarkıdır be...) şarkısının klibini de çekmiş ve ödül almış olan Cemil Ağacıklıoğlu’nun yönetiminde, Hadımköy’deki bir köpek çiftliğinin bahçesinde çekilen klipte kadınla erkeği, aynı kadrajda bile görmüyoruz.

KIRINTILARA İTİBAR ETMEYEN KADINLAR

Teoman; "Yürürüm ipte, ağım yokken hem de / Kopkoyu içim / İnan çok çalıştım bu kalpsiz dünyayı sevebilmek için / Neyim var ki senden başka? / Hadi son bir kez yokla ceplerini / Aşk kırıntıları kalmış olmalı biraz diyor..."

Bunun üzerine Sarah’dan darbeli bir cevap geliyor: "Aşk kırıntılarıyla doymaktansa / Tek başıma aç kalırım bu hayatta / Paylaşacak bir şey artık yoksa / Bir erkekle bir kadın arasında..."

Önümüzdeki günlerde, Aşk Kırıntıları’nın remiksini, Teoman’ın çektiği ayrı bir kliple izlemeye başlayacağız. Geçtiğimiz şubat, Kilyos’ta karlı bir günde çekilmiş Sarah Nile Cameron görüntüleri ve Teoman’ın kendisini evinin balkonunda görüntülediği yeni bir klip...

Yine kadınla erkeği aynı kadrajda görmeyeceğiz muhtemelen. Kırıntılara itibar etmeyen "Çünkü canım öyle istiyor"u cevap olarak kabul etmeyen kadınlar háliyle o topa ve o kadraja girmiyor. E, bittecrübe sabit olduğundan olsa gerek, Teoman gayet iyi biliyor.
Yazarın Tüm Yazıları