Telefon hizmeti

Merkür’ün geri gitmeye başladığı gün başladım. Aslında bir sürü terslik yaşayacağımı biliyordum. Yeni bir girişimde bulunmak için hiç de uygun bir gün değildi ve daha önce başlayabilmek için elimden geleni yaptım.

Bazen çok bildiklerinizi deneyimlemeniz gerekiyor. Tıpkı benim başlattığım şu telefon hizmetinde olduğu gibi!

Üstelik tam da Merkür ile bağlantılı bir konuya başlamış oldum. Biliyorsunuz Merkür aynı zamanda iletişim araçlarını ve hizmet sektörünü sembolize ediyor. Ve ben de iletişim araçlarını kullanarak verilecek bir hizmeti Merkür’ün geri gitmeye başladığı gün başlattım.

Sonuçlarını ise hep birlikte deneyimledik.

Öncelikle çok yeni bir sistemi kullanıyor olmanın sıkıntılarını yaşadım. Bir türlü adapte olamadım. Tabii bu sırada beklediğimin çok üzerinde bir taleple karşılaştım. Bu talebe cevap veremiyor olmanın sancılarını mide kramplarıyla birlikte yaşamaya başladım. Tam bu sırada öylesine ilginç gelişmeler meydana gelmeye başladı ki, aynı zamanda birkaç yerde birden olmam gerekti.

Hatta bir ara kendimi kopyalasam ne iyi olur! diye düşündüm. Çocuklar, yazılar, Aykut Barka, deprem, üzerinde çalışmaya başladığım yeni bir formül, gelen yüzlerce fakslar, mailler ve söz verdiğim telefon hizmeti... Tabii bu arada başka sorumluluklarımı da sayacak olursam kesinlikle fotokopimi çıkartıp birkaç tane Yasemin’e ihtiyaç olduğunu anlamış olursunuz. Bütün bu işlerin üstesinden gelebilmek için bana birkaç tane ben lazım!

Ama ne yazık! Henüz günümüz bilimi böyle bir ihtiyacı karşılayacak derecede gelişmedi. Ve tabii geri giden Merkür’ün açığa çıkardığı bunca işin üstesinden gelebilmekte çok zorlandım. Neyse ki, artık Merkür düzeldi. Bundan sonra telefon hizmetini aksatmadan sürdürebileceğimi umuyorum. En azından henüz cevap veremediğim telefonlara büyük bir hızla cevap vermeye başlıyorum diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları