Zoom, koronavirüs nedeniyle 300 milyon yeni kullanıcı kazandı

Güncelleme Tarihi:

Zoom, koronavirüs nedeniyle 300 milyon yeni kullanıcı kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 07:56

Dünyanın önde gelen iletişim uygulamalarından Zoom, özellikle koronavirüs salgını nedeniyle son zamanlarda adını sıkça duyurmayı başarıyor. Öyle ki, sadece 4 ayda 300 milyon yeni kullanıcı kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Son günlerin tartışılan uygulaması Zoom, özellikle güvenlik konusunda eleştiri oklarının hedefi olurken, diğer yandan da kullanıcı kitlesini büyütmeyi sürdürüyor. Açıklanan verilere göre Zoom, 4 ay içinde 300 milyonu aşkın yeni kullanıcıyı platformuna katmayı başarmış durumda. Nisan ayı başında 200 milyon seviyelerinde günlük kullanıcısı olan uygulama, sadece 3 haftada 100 milyon daha kullanıcı kazanmış oldu.

Zoom 5.0 tanıtıldı: İşte gelen yeni özellikler

Diğer yandan Zoom 5.0 güncellemesi de kullanıcılara sunuldu. Gelen yenilikler şöyle:

AES 256-bit GCM şifrelemesi: Zoom,AES 256-bit GCM şifreleme standardına geçiş yaparak taşınan görüşme verileri için artan koruma ve müdahalelere karşı direnç sağlıyor. Bu özellik, Zoom Meeting, Zoom Video Webinar ve Zoom Phone verilerinde mahremiyet ve tutarlılık sağlıyor. Bu hafta indirilmeye açılacak olan GCM şifrelemesi kullanan Zoom 5.0, tüm hesaplarda GCM özelliği açıldığında etkin olacak. Sistem genelinde hesapların etkinleştirilmesi 30 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Veri yönlendirmesi kontrolü: Hesap yöneticileri, kendi yönettikleri görüşmeler ve webinar’lar için hesap, grup ve kullanıcı düzeyinde hangi veri merkezi bölgesinden gerçek zamanlı trafik geçeceğini seçebilecekler. 

Zoom, koronavirüs nedeniyle 300 milyon yeni kullanıcı kazandı

Kullanıcı deneyimi ve kontroller 

Güvenlik simgesi: Daha önce görüşme menülerinden erişilebilen Zoom güvenlik özellikleri, artık gruplanarak bir araya geldi ve kullanıcı arayüzündeki görüşme menü çubuğundaki Güvenlik simgesine tıklanarak erişilebiliyor. 

Toplantı sahipleri için kontroller: Toplantı sahipleri, Güvenlik simgesi ile kullanıcıları raporlayabilecek. Ayrıca kullanıcıların kendi adlarını değiştirmelerini önleyebilecekler. Eğitim amaçlı kullanıcılar da ekran paylaşımını sadece toplantı sahibinin yapabileceği şekilde kısıtlayabilecek.

Bekleme Odası varsayılan ayarda açık: Katılımcıların görüşmeye katılmaları toplantı sahibi tarafından onaylamadan önce bulundukları Bekleme Odası özelliği, artık eğitim, Temel ve tekil lisanslı Pro hesapları için artık varsayılan ayarlarda açık olacak. Ayrıca, tüm toplantı sahipleri artık görüşme esnasında da bu özelliği etkinleştirebilecek.

Haberin Devamı

Toplantı parola gücü ve varsayılan ayarı: Var olan toplantı parolaları özelliği, artık tüm Temel, tekil lisanslı Pro ve K-12 hesaplarını kullanan birçok müşteri için varsayılan olarak açık olacak. Yönetilen hesaplarda ise hesap yöneticileri parola gücünü (uzunluk, alfanümerik karakter ve özel karakter zorunluluğu gibi) belirleyebilecekler. Ek olarak, Zoom Phone yöneticileri sesli postalara erişim için gereken PIN kodunun uzunluğunu belirleyebilecek.

Bulut kayıt parolaları: Toplantı yöneticisi dışında da bulut kayıtlarına erişmek isteyenler için parola kullanımı artık varsayılan ayarlarda açık olacak. Yönetilen hesaplarda, artık hesap yöneticileri, parola güçlüğünü belirleyebilecekler.

Haberin Devamı

Güvenli hesap iletişim kişisi paylaşımı: Zoom 5.0 ile büyük kurumlar için yeni bir veri yapısı özelliği de bulunuyor. Kullanıcıların görüşme, sohbet ve telefon için kişileri güvenli bir biçimde arayıp bulmalarını sağlamak amacıyla, kişiler çoklu hesapla bağlantılandırılabilecek.

Panelde yenilik: İş, Kurumsal ve Eğitim planlarındaki yöneticiler artık görüşmelerinin hangi veri merkezi üzerinden gerçekleştiğini Zoom panelinden görebilecekler. Bu özellik, HTTP Tünel sunucularına bağlanan veri merkezleri kadar, Konferans Odası Bağlayıcıları (CRC’ler) ve ağ geçitleri için de geçerli olacak.

Diğer yenilikler: Kullanıcılar Zoom Chat bildirimleri için sohbetin içinde görüntüleme ayarı geldi; yeni kişisel görüşme ID’si (PMI) kullanan görüşmeler 11 haneli ID’ler ile daha güvenli; görüşme esnasında toplantı ID’si ve Davet seçeneği ana Zoom arayüzünden Katılımcılar menüsüne taşındı, böylece kullanıcıların yanlışlıkla toplantı ID’lerini paylaşmaları da önlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!