Youtube Profil Resmi Nasıl Değiştirilir? Youtube Profil Resmi Değiştirme Adımları

Güncelleme Tarihi:

Youtube Profil Resmi Nasıl Değiştirilir Youtube Profil Resmi Değiştirme Adımları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:44

YouTube’da profil fotoğrafı değiştirme, aslında çok kolay bir işlemdir. Profil resminizin nasıl değiştirildiğini öğrendikten sonra da, bazı basit aşamalarla bütün platformlarda, kolayca profil resmini değiştirebilirsiniz. Youtube profil resmi nasıl değiştirilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Diğer bütün sosyal ağlarda da olduğu gibi YouTube’da da profil resmi, diğer kullanıcılara karşı sizin hakkınızda ilk izlenimi veren çok önemli bir detaydır. Aynı zamanda profil resmî, kanalınıza potansiyel izleyicileri ve aboneleri çekebilecek olan noktalardan birisidir.

Youtube Profil Resmi Nasıl Değiştirilir?

Yeni bir YouTube kanalı oluşturduysanız ya da YouTube hesabı açtıysanız insanların sizi ya da markanızı tanımasını kolaylaştırmak için profil resmi koymak çok basit bir işlemdir. Mevcut bir hesabınız varsa ve profil resminizi değiştirmek istiyorsanız da, bu işlem de çok basittir.

Youtube Profil Resmi Değiştirme Adımları

Profil resminizi, YouTube web sitesinden değiştirmek için öncelikle YouTube’da, hesabınız ile oturum açmanız gerekir. Fakat mevcut bir hesabınız bulunmuyorsa, YouTube anasayfasının sağ üst köşesinde bulunan “Oturum Aç” seçeneğini kullanarak, bir sonraki sayfada da “Hesap Oluştur” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Tarayıcınızda YouTube’a giriş yaptıktan sonra ise, YouTube’da profil fotoğrafı değiştirmek için, şu adımları takip etmeniz gerekir;

Haberin Devamı

Öncelikle YouTube web sitenin sağ üst kısmında yer alan büyük yuvarlak simgeye tıklamanız gerekir. Daha sonra da Google Hesabınızı Yönetin seçeneğini tercih etmeniz gerekir.

Açılan yeni sayfada, karşınıza çıkan mevcut sayfanın üst tarafında yer alan yuvarlak görüntü simgesine tıklamanız gerekir.

Bir sonraki adımda yer alan menüde ise, seçtiğiniz fotoğrafı bulmak için PC’nize göz atmak için, “Bilgisayarınızdan bir fotoğraf seçin” seçeneğine tıklamanız gerekir. Alternatif olarak daha önce de buluta yüklemiş olduğunuz fotoğraflardan bir seçim yapmak için de, ekranın üst kısmında yer alan “Fotoğraflarınız”ı seçmeniz gerekir.

Profil fotoğrafınız olarak kullanmak istediğiniz dosyayı bulduğunuz zaman, yeni bir YouTube profil resmi yüklemek için sayfanın sol alt köşesinde yer alan “Profil fotoğrafı yap” seçeneğine tıklamanız gerekir. Daha sonra bir YouTube kanalı oluşturmayı düşünürseniz de, daha kapsamlı değişiklikleri gözden geçirebilmek için YouTube Studio’ya göz atmanız gerekir.

Haberin Devamı

Mobil Cihazlarda YouTube Profil Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?

Telefon ya da tabletinizde, YouTube profil fotoğrafınızı YouTube mobil uygulaması ile de kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Profil resmini mobil uygulamadan değiştirmek aslında çok basit bir işlemdir. Ama bunun için öncelikle, uygulamanın cihazınızda yüklü olması gerekir. Mobil uygulamayı açarak, YouTube hesabınızla giriş yaptıktan sonra da şu adımları takip etmeniz gerekir:

Uygulamanın sağ üst köşesinde yer alan yuvarlak profil fotoğrafı simgesine de dokunmanız gerekir.

Daha sonra da, “Google Hesabınızı Yönetin” seçeneğini tercih etmeniz gerekir.

Açılan bir sonraki menüde ise, sayfanın üst kısmında yer alan büyük profil fotoğrafı simgesine tıklayarak “Profil Fotoğrafı Ayarla” seçeneğine dokunmanız gerekir.

Haberin Devamı

Kameranızla anında fotoğraf çekebilmek için “Fotoğraf Çek”e dokunmanız gerekir.

Alternatif olarak cihaz galerinizden bir fotoğraf seçebilmek için, “Fotoğraf Seç”e dokunmanız gerekir.

Bir fotoğrafı seçtikten sonra da “Kabul Et” kısmına dokunmanız ve değişikliklerin de uygulanmasını beklemeniz gerekir.

Gmail üzerinden YouTube’da Profil Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?

YouTube’da profil resmi değiştirme ile ilgili kullanabileceğiniz bir diğer alternatif de Gmail uygulamasıdır. Gmail ise, varsayılan olarak hesabınız için bir profil fotoğrafı belirlediğiniz zaman bunu YouTube hesabınıza da yansıtır. Bu nedenle de aslında Gmail profil fotoğrafını değiştirmekle, YouTube profil fotoğrafını değiştirmek aynı anlama gelir. Bu işlemi Gmail mobil uygulaması aracılığı ile yapabilirsiniz. Aynı zamanda bir PC ya da Mac bilgisayar kullanıyorsanız da tarayıcı üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!