Güncelleme Tarihi:
Öztürkler, “Türkiye’de satılan telefonlara 120 TL vergi geliyor. İlgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Farkındalık var. Herkes çalışıyor. T40’ını yaparken teknolojinin tüm olanaklarını biraya toplamaya çalıştık. Bu cihazın fiyatını biraz daaha aşağı çekebilirdik, ama telefonun hem iyi özelliklerde hem de uygun fiyatlarda olması gerekiyor. Bir çok üst seviye akıllı telefon fiyatının 3’te 1 veya 4’te 1 fiyata denk geliyor” dedi.
AKILLI TELEFONLAR LÜKS DEĞİL
Yerli üretime teşvik konusunun sivil toplum kuruluşlarının da gündeminde olduğunu söyleyen Öztürkler, sektör sesi olarak da bu konuyu konuşacağız. Öztürkler, “Artık bu cihazlar lüks cihazlar değil. Bunu hayatımızı kolaylaştıran bir unsur olduğunu ve herkesin cebinde bir bilgisayar olması gerektiğini düşünüyoruz. Regülatif ve vergisel uygulamaların değişmesi çok normal” şeklinde konuştu.
Öztürkler, Kongre’nin ilk günü gerçekleştirilen ‘Mobilin Sosyal Dönüşüme Etkisi’ başlıklı panelde bir sunum gerçekleştirdi. Öztürkler, konuşmasında Turkcell’in mobil iletişim teknolojileri sayesinde insanların hayatlarında nasıl fark yarattığını örneklerle anlattı. Koray Öztürkler, dar gelirli, girişimci kadınlara mikrokredi sağlamak üzere hayata geçirilen Ekonomiye Kadın Gücü, görme engelli abonelere sunulan Hayal Ortağım Servisi ve yerli mobil yazılım seferberliği Geleceği Yazanlar gibi projeleri dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla paylaştı. Turkcell’in sunduğu Tarım Doktoru hizmeti, Dijital Akademi ve Kardelenler projeleri de Öztürkler’in mobil ile toplumsal fayda yaratma odağı taşıyan sunumunda yer aldı.