Yazılım testi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Yazılım testi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 10:22

Son günlerin daha çok duymaya başladığımız yazılım testi nedir ve nasıl yapılır? Meslekleri gereği, çok sayıda yazılım testi aşamasında yer alan ve bu konularda uzmanlaşmış olan yazarlar bu konuda ne düşünüyor?

Haberin Devamı

Seçkin Yayıncılık'tan çıkan Yazılım Test Rehberi isimli kitapta yazılım testiyle ilgili merak edilen noktalar ele alınıyor.

 Kitapta, test işinin ustalıkla yapılabilmesi için hangi kavramların bilinmesi ve uygulanması gerektiği, test süreçlerini, test kapsamının ne olduğu, testçilerin diğer birimlerle olan ilişkileri, test ekibinin organizasyondaki yeri, test ortamının nasıl olması gerektiği, testçilerin en sık yaşadığı sorunları ve kaynakları, bir yazılım projesinin tüm aşamalarında testçilerin aldığı sorumlulukların neler olduğu açıklandı.

Yazılım testi nasıl yapılır



Ayrıca, kitapta olgun seviyede test yapılabilmesi için bilinmesi gereken kavramlar hakkında bilimsel makalelerden alıntılar da yer alıyor. Test işinin, kodlama bittikten sonra yapılan bir eylem değil, projenin başından sonuna bir disiplin olarak oturtulması gereken, başlı başına bir süreç ve süreçler bütünü olduğununa dikkat çekiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!