Yapı Kredi Hesap Kapatma 2023 - Yapı Kredi Bankası Hesap İptal Etme (Vadeli, Vadesiz, Döviz Ve Altın)

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredi Hesap Kapatma 2023 - Yapı Kredi Bankası Hesap İptal Etme (Vadeli, Vadesiz, Döviz Ve Altın)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Günümüze baktığımız zaman neredeyse her insanın banka hesabının olduğu görülmektedir. Herkes kendine göre bir banka seçerek hesap açmaktadır. Zaman zaman ise açılan hesapları kapatma isteği bulunmaktadır. Yapı Kredi hesap kapatma 2023 - Yapı Kredi Bankası hesap iptal etme (Vadeli, Vadesiz, Döviz ve Altın) gibi merak edilenleri detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Çoğu insan çalıştığı banka ile uzun süre çalışmaya devam etmektedir. Ancak yine de bazı nedenlerden dolayı hesap kapatmak isteyen kişiler olabilir. Çünkü insanların sadece banka hesapları bulunmamaktadır. Altın, döviz ve bunlara benzer hesaplarda bulunmaktadır. 

Yapı Kredi Hesap Kapatma 2023 - Yapı Kredi Bankası Hesap İptal Etme (Vadeli, Vadesiz, Döviz ve Altın)

Bankaların en dikkat çekenlerinden birisi Yapı Kredi Bankası olarak bilinmektedir. Bu bankanın müşteri sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu bankada hesap açmanın kolay olduğu gibi hesap kapatmanın da kolaylıkla yapıldığı bilinmektedir. 

- Vadeli Hesap Kapatma 

Vadeli hesap kapatma işlemi için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bundan dolayı istediğiniz yöntemi kullanma şansınız vardır. 

Şubeden Kapatma 

Haberin Devamı

- Öncelikle Yapı Kredi şubesine gitmelisiniz. Şubeye gittiğiniz zaman müşteri temsilcisi size yardımcı olacaktır. 

- Şubeden gerekli işlemleri yapmak için talepte bulunmalısınız. Bu talep doğrultusunda vadeli hesap kapatma evrakları hazırlanarak hesabınız iptal edilir. 

Vadeli hesap kapatma işlemini vade sonundan önce kapatırsanız eğer son dönemde işleyecek olan faizden yararlanma şansınız bulunmaz.

 İnternet/Mobil Şube 

- Yapı Kredi'ye ait olan internet veya mobil şube üzerinden hesabınıza girmelisiniz. 

- Daha sonra hesabım ve vadeli hesabım bilgilerine ulaşmalısınız. Son olarak vadeli hesap kapatma seçeneği ile hesabınızı kapatma talebinde bulunabilirsiniz.

Telefon Bankacılığı 

En kolay vadeli hesap kapatma yöntemi telefon bankacılığı olarak bilinir. 

- Yapı Kredi müşteri hizmetleri numarası olan 0850 222 0444 numarasını arayarak müşteri temsilcisine bağlanabilir ve vadeli hesap kapatmak istiyorum diyebilirsiniz. 

- Vadesiz Hesap Kapatma 

 Vadesiz banka hesabı ası olan hesabınızdır. İsteğinize göre bu hesabı kapatma şansınızda bulunmaktadır. 

www.yapikredi.com.tr Adresinden 

- İlk olarak www.yapikredi.com.tr adresine internet bankacılığı şifreniz ile giriş yapmalısınız. 

- Yapılan girişin ardından hesap işlemlerinden vadesiz hesap kapatma adımlarını takip etmelisiniz. Böylelikle vadesiz hesabınız kolayca kapatılabilir. 

Şubeden 

Haberin Devamı

- Vadesiz hesabınızı şubeden kapatmak için Yapı Kredi'ye ait şubeye gitmelisiniz. Burada yapmanız gereken vadesiz hesap kapatma dilekçesi doldurmaktır. 

- Döviz Hesabı Kapatma 

Döviz hesabının bir yatırım hesabı olduğu bilinmektedir. Yatırım hesaplarının kapatılma işlemleri ise diğer hesaplara göre farklı şekilde yapılmaktadır. 

Şubeden Kapatma 

- Yapı Kredi üzerinden döviz hesabı açanlar bu hesabı kapatmak için şubeye gitmelidirler. Çünkü döviz hesabı yatırım hesabı olarak geçmektedir. 

- Yapı Kredi şubesine giden kişiler orada bulunan müşteri temsilcisi ile görüşmelidir. Müşteri temsilcine döviz hesabının kapatılma talebiniz olduğunu söylemeniz yeterli olmaktadır. Son olarak hazırlanan belgeler eşliğinde döviz hesabınız kapatılır.

Haberin Devamı

 - Altın Hesabı Kapatma

 Son yılların en gözde hesaplarından birisi altın hesabıdır. Altın hesabını açan kişiler oldukça rahat bir hayat yaşayabilir. Ancak birçok farklı nedenden dolayı altın hesabını kapatma isteği olabilir. Bu isteğin olması ile müşterilerin yapması gerekenler bulunmaktadır. Altın hesabı da yatırım hesabı olarak görüldüğü için kapatma işlemi şube üzerinden yapılmaktadır.

 Şubeden Kapatma

 - İlk yapmanız gereken Yapı Kredi şubesine gitmektir. Gittiğiniz şubede altın hesabını kapatmak için işlem yapma şansınız bulunmaktadır. 

- Altın hesabını kapatacak olan kişi Yapı Kredi şubesinde bulunan müşteri temsilcisidir. Bu müşteri temsilcisi gereken yönlendirmeleri yaparak altın hesabınızı kolayca iptal edebilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!