Windows 7'de Türkçe dil paketi nasıl yüklenir? Windows 7 işletim sistemi dilini Türkçe yapma

Güncelleme Tarihi:

Windows 7de Türkçe dil paketi nasıl yüklenir Windows 7 işletim sistemi dilini Türkçe yapma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 21:03

Bir HP bilgisayarda dil ise, ürün tasarımının bir parçası olarak bilinir. Aynı zamanda genellikle kolaylıkla değiştirilemez. En iyi sonuçları yakalamak için, yerel dilin kullanıldığı ülke ve bölge hedeflenerek üretilen bir bilgisayar kullanmanız gerekir. Windows 7'de Türkçe dil paketi nasıl yüklenir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Windows 7'nin bazı sürümlerinde, farklı bir dilde bir Çok Dilde Kullanıcı Arabirimi Paketi (MUI) ya da Dil Arabirimi Paketi (LIP) indirip yükleyebilirsiniz.

Windows 7'de Türkçe Dil Paketi Nasıl Yüklenir?

Yeni satılan ve üretilen bilgisayarlarda artık Windows 7 yüklü olarak gelmiyor. Microsoft, win7 için güncellemeleri tamamen kesse bile günümüzde pek çok kullanıcı alıştığı için sade bir kullanım aradığı için win7 kullanmayı tercih ediyor. Sistem dilini update üzerinden değiştirmek oldukça uğraştırıcı bir iştir. Özellikle de otomatik güncellemeler üzerinden yüklenen dil paketleri ise, kullanıcılar için büyük sıkıntılar yaratıyor.

Güncellemenin dil paketini görmemesi ya da görse de yüklemenin saatler sürmesi ve güncelleme yükleme esnasında meydana gelen internet kesintileri güncellemenin yüklenmemesine yol açıyor. Vistalizator adı verilen küçük bir yazılımla ve bu yazılıma eklenen dil paketlerini kullanarak çok basit bir şekilde sistem değiştirilebilir. Bu programı kullanarak da İngilizce olan sistemi Türkçeye, Türkçe olan sistemi de İngilizce‘ye kolay bir şekilde çevirebileceksiniz.

Haberin Devamı

Windows 7 Sistem Dilini Değiştirme Nasıl Yapılır?

Öncelikle Vistalizator yazılımını bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Bu uygulama ise, 1,15 mb ‘dir ve kurulum gerektirmez. Aynı zamanda Dil Paketleri sayfasına girerek işletim sisteminizi seçmeniz gerekir. Karşınıza gelecek olan sayfada seçtiğiniz işletim sistemine yüklenebilen diller de gözükür. İstediğiniz dile tıklayarak indirilmesini beklemeniz gerekir. İndirme işlemleri bitince yükleme işlemine de geçebilirsiniz. Yükleme işlemi için de vistalizator uygulamasını çalıştırmanız gerekir.

Program ise, size yüklü dilleri gösteren bir ekranla açılır. Add languages sekmesine de tıklayarak indirdiğiniz dil paketini seçmeniz gerekir. Paket çıkartılır ve size de bir yükleme uyarısı yapılır. Kabul ettiğiniz zaman da 20 dakika göstergesi ile bilgisayarınıza kurulur. Kurulum tamamlandıktan sonra dili seçmenize gerek kalmadan programı rahatlıkla kapatabilirsiniz. Program kapanırken de bilgisayarınızı yeniden başlatma uyarısı karşınıza gelecek ve bilgisayarınız yeniden başlayacaktır.

Haberin Devamı

Yüklediğiniz dile alışmakta zorluk çektiğiniz ya da dili beğenmediyseniz zaman tekrardan dil paketi yüklemenize de gerek yoktur. Programın ara yüzünü de kullanarak kullanmak istediğiniz dili tercih ederek bilgisayarınızı yeniden başlatmanız ve Change languagese tıklamanız gerekir. Windows 7 işletim sistemlerinde ise, sistem dilini değiştirme işlemi de bu kadar kolaydır.

Windows 7'de Dil Arabirimi Paketi (LIP) Bulma ve Yükleme

Microsoft yükleme merkezinde bulunan Windows 7 Dil Arabirimi web sitesinde çeşitli Dil Arabirimi Paketleri (LIP) sunulur. Bir LIP yüklediğiniz zaman, Windows 7'deki metinlerin sadece bir kısmını LIP'in sağladığı dilde görüntülenir. LIP'i yüklemek için de şu adımları izlemek gerekir:

Haberin Devamı

Hedef bilgisayarda bir yönetici olarak ya da yönetici ayrıcalıklarına sahip olan bir hesabı kullanarak oturum açmanız gerekir.

Microsoft'un Yerel Dil Programı web sitesine (İngilizce) gitmeniz gerekir. Aynı zamanda sayfanın sağ alt kısmında bulunan Windows için Dil Arabirimi Paketi yüklemeleri bağlantısına tıklamanız gerekir.

Windows için dilleri indirerek ekranda, istediğiniz dili Windows 7 sütununda bulmanız gerekir.

İstediğiniz dili web sitesinden bulabilirseniz İndir'e tıklamanız gerekir.

LIP ile birlikte verilen diğer tüm talimatları izlemeniz gerekir.

LIP bilgisayara yüklendikten sonra da, Denetim Masası'nda bulunan Bölge ve Dil Seçenekleri programını da tercih ederek bu dili Windows 7'de kullanılacak varsayılan dil olarak da kullanabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!