Windows 7 sistem gereksinimleri neler ve kaç GB yer gerekir? Windows 7 özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Windows 7 sistem gereksinimleri neler ve kaç GB yer gerekir Windows 7 özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:19

İşletim sistemi bir bilgisayarın çalışması için gerekli olan sistemlerin tümüdür. Bilgisayarların çalışması için kullanılan işletim sistemleri bilgisayarın özelliğine göre farklılık göstermektedir. Windows tarafından geliştirilen windows 7 de oldukça hızlı ve sık kullanılan bir işletim sistemidir. Windows 7 işletim sistemi özelliklerine bakarak bilgisayarınıza uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Peki, Windows 7 özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Windows 7 işletim sistemi 23 ve 64 bit olarak farklı seçenekleri bulunan oldukça hızlı ve işlevsel bir sistemdir.

Windows 7 Sistem Gereksinimleri Neler ve Kaç GB Yer Gerekir?

Windows 7 2009 yılında kullanıma açılan Windows tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir. 32 bit ve 64 bit bilgisayarlar için farklı özellikleri ve gereksinimleri bulunmaktadır. Kendisinden önce piyasada bulunan Windows vista sisteminin çok daha gelişmiş halidir. Ev ve iş yerlerinde kullanılan masaüstü bilgisayarları, dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve HTPC bilgisayarlar da dahil olmak üzere bir çok bilgisayar için kullanılabilmektedir.

Windows 7 kendisinden önce kullanıma açılan birçok işletim sisteminden çok daha gelişmiş ve işlevsel bir işletim sistemi olma özelliği taşımaktadır. Oldukça gelişmiş özellikleri ile bilgisayar kullanıcıların ilgisi çeken sistem uzun yıllar boyunca kullanımda olmuş ve güncellemeleri almaya devam etmiştir. Windows 7 işletim sistemi Windows Xp gibi update destekleri ile birlikte 2020 yılına kadar genişletilmiş güncelleme desteği devam etmiştir.

Haberin Devamı

Windows 7 işletim sistemi 32 bit ve 64 bit bilgisayarlar için farklı şekillerde sunulmaktadır. Windows 7 işletim sisteminin kurulabilmesi için öncelikle bilgisayarınızın 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunuzu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında gerekli dosyaları indirerek bilgisayarınıza kurulumunu yapabilirsiniz.

Windows 7 32 Bit (x86) İçin Sistem Gereksinimleri

Windows 7 işletim sisteminin 32 bit bilgisayarlar için kullanılan sürümü x86 olarak geçmektedir. Bu işletim sistemi dosyalarını yüklemek ve kurulumu tamamlayabilmek için bilgisayarınızın belli özellikleri barındırması gerekmektedir. Bunun için öncelikle bilgisayarınızın işlemcisinin, ekran kartının, ram özelliklerinin ve depolama alanının gerekli sınırları karşılaması gerekmektedir.

Windows 7 işletim sisteminin 32 bit olan bilgisayarlara yüklenebilmesi ve çalıştırılması için bilgisayarın işlemcisinin 1 ghz ve 32 bit işlemciye sahip olması gerekmektedir. İşletim sisteminin kurulumunun yapılabilmesi için ise bilgisayarınızın ekran kartı özelliklerinin WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik cihazı olması gerekmektedir. Ayrıca bilgisayarınızda en az 1 gb ram ve 16 gb depolama alanının kullanımda olması gerekmektedir. Ayrıca güncellemeler içinde ekstra depolama alanları gerekli olabilmektedir.

Haberin Devamı

Windows 7 64 Bit (x64) İçin Sistem Gereksinimleri

Windows 7 işletim sisteminin 64 bit işlemciye sahip bilgisayarlarda kullanılan versiyonunu kullanabilmeniz için bilgisayarınızın bazı alt limit özelliklerine sahip olması gerekmektedir. İşletim sistemini çalıştırabilmeniz için öncelikle bilgisayarınızın işlemcisinin, ekran kartının, ram ve depolama alanının bazı özellikleri karşılaması gerekmektedir.

64 bit işlemciye sahip bilgisayarınıza gerekli Windows 7 işletim sistemini kurabilmek için öncelikle bilgisayarınızın 1 ghz lik 64 bit işlemciye sahip olması gerekmektedir. WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik kartı, 1 gb ram ve 20 gb depolama alanı gerekmektedir.

Haberin Devamı

Windows 7 Özellikleri

Windows 7, bir önceki sürümü olan Vistanın her yönden daha geliş bir versiyonudur. Windows Aero arayüzü ile daha bildirim ve daha sade bir kullanım sunmaktadır. 2009 yılında kullanıma başlamış 2021 yılına kadar güvenlik desteği ve 2020 yılına kadar güncelleme desteği almıştır. Ev ve iş yerleri için oldukça kullanışlı bir deneyim sunması nedeniyle kendisinden sonra gelen sürümler olmasına rağmen oldukça çok kullanıcı tarafından kullanılmıştır.

BAKMADAN GEÇME!