Güncelleme Tarihi:
Windows 7 yaygın olarak diz üstü ve masa üstü bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemidir. Microsoft uygulamaları arasında yer almaktadır. Windows7 zengin uygulamaları kendi içerisinde barındırmaktadır.
Windows 7 Nasıl Güncellenir?
Windows 7 Microsoft uygulamasının ürettiği ve yaygın olarak kullanılan işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Windows 7 işletim sistemleri bilgisayarların kullanılmasına olanak veren ve ana uygulama olarak ifade edilmektedir. İşletim sistemi; Bir bilgisayarın sahip olduğu donanımların arasında iletişimi sağlayan ve bu iletişim sayesinde uygulamaları çalıştıran uygulama olarak tanımlanmaktadır. İşletim sistemi olmayan bir bilgisayarın iletişimi sağlanamadığından dolayı yazılım ve donanımlar arasında kopukluk oluşacak ve cihaz kullanılamayacaktır. Bu sebeple bir bilgisayarın işletim sistemi ne kadar güçlü ve güncel ise bilgisayarın kapasitesi o kadar artacaktır.
Tüm işletim sistemlerine güncellemeler belirli periyodlarda üretici şirket tarafından gönderilir. Güncelleme amaçları arasında kullanıcılardan alınan feedback yani geri bildirimler üzerinden çalışılarak sistem mühendislerinin işletim sistemlerindeki açıkları kapatması amaçlanmaktadır.
Windows 7 işletim sistemin tam kapasite kullanılması zaman zaman gelen güncellemelerin indirilmesiyle sağlanacaktır. Bir işletim sisteminin güncellemesi bilgisayarın daha hızlı ve kolay şekilde çalışmasını sağlayacak ve yazılımsal eksikler güncellemeler ile giderilmektedir. Windows 7 güncelleme işlemleri şu şekilde yapılmaktadır. Öncelikle sistem kullanıcıya 2 seçenek sunmaktadır. Bunlardan birincisi otomatik güncelleme seçeneğinin açık olarak tutulması Bu seçeneği kullanıcı açık tutması durumunda işletim sistemi olan Windows 7 gelen güncellemelere kullanıcının herhangi bir müdahalesi olmadan otomatik olarak sistemin güncellemesini sağlayacaktır. Kullanıcı bunu bilgisayarın başlat menüsünde otomatik olarak görece ve bilgisayar güncelleme almış ibaresini gördükten sonra bilgisayarı restart etmek yeterli olacaktır.
Diğer ikinci seçenek ise otomatik güncelleme seçeneğinin kullanıcının kapalı olarak tutmasının tercih edilmesidir. Bu durumda güncelleme bilgisayara kullanıcının onayı durumunda indirilir. Fakat bu seçeneğin çok tercih edilmemesi uygun olacaktır. Çünkü güncellemeler sağlanmadığı takdirde uygulamaların açılması yönünde kasmalar, donmalar söz konusu olacaktır.
Windows 7 Güncelleştirme Kapatma Nasıl Yapılır?
Windows 7 güncellemelerin alınması Windows uptade menüsünden gerçekleşmektedir. Windows uptade gelen güncellemeleri bildirim şeklinde göstermektedir. Windows 7 güncellemeleri kullanıcılar istediği takdirde güncelleme almaması için kapatabilmektedir. Windows 7 güncelleme kapatma seçenek detaylarına bakılacak olursa öncelikle başlat menüsünden denetim masasına giriş yapılmalı ardından güncellemeleri denetle kısmından hangi güncellemelerin alındığını kontrol edilebilmektedir.
Windows 7 işletim sistemi için güncelleme kapatılabilmektedir. Bunun için başlat menüsü üzerinden Windows uptade giriş yapılmalıdır. Ardından menüde yer alan ayarlar menüsüne girdikten sonra burada Windows uptade güncellemeyi kapat menüsünden güncelleme almaması sağlanabilmektedir.
Sistem yazılım uzmanlarının savunduğu ve olması gereken Windows 7 için gelen güncellemelerin uptade edilmesi yönündedir. Çünkü güncelleme sistem açıkları veya düzenlenmesi gereken eksik sistem boşluklarını yamalamak için gönderilir. Diğer bir amacı ise Microsoft'a yüklenen yeni uygulamalara ulaşmak amacıyla güncelleme gönderilmektedir.
Bir bilgisayarın fabrika ayarlarına dönmesi işletim sisteminin güncellemelerini etkileyecektir. Fabrika ayarlarına dönme sırasında 2 seçenek söz konusu olmaktadır. Birincisi dosya ve şifrelerin korunarak kurtarma seçeneği olarak ifade edilen yoldur. Bu durum işletim sisteminin Windows uptade yani güncellemelerini etkilemeyecektir. Ancak fabrika ayarlarına dönüş yapılırsa bu durumda bilgisayar yeni alınmış gibi sıfırlanacaktır. Bu sebeple Windows uptade tekrar kontrol edilerek güncellemelerin yapılması konusu mutlaka dikkate alınmalıdır.