Windows 7 lisansı nasıl etkinleştirilir? Windows 7 etkinleştirme adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 7 lisansı nasıl etkinleştirilir Windows 7 etkinleştirme adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:10

Birçok değişik nedenden dolayı Windows 7 üzerinden yükleme yapılır. Bu yükleme aynı zamanda etkinleştirme olarak ifade edilebilir. Genelde bilgisayar almak ya da format atmak gibi nedenler dolayısıyla bu işlem yapılır. Peki, Windows 7 lisansı nasıl etkinleştirilir? Windows 7 etkinleştirme adımları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Dünya çapında bilgisayarların yaklaşık olarak %90 kadarı Windows üzerinden açılır. Microsoft firmasının geliştirmiş olduğu bu taban yazılım, bilgisayarlardaki tüm programların çalışmasına olanak verir. Bu programı bilgisayarlarda etkinleştirmek için ise belli başlı aşamaları tamamlamak gerekir. Bu aşamalar bilgisayar üzerinden yapılır ve kolay bir şekilde bilgisayar kullanılmaya başlanır.

Windows 7 Lisansı Nasıl Etkinleştirilir?

En çok merak edilen konular içerisinde Windows 7 lisans nasıl etkinleştirileceği geliyor. Eski sürümlerden biri olmasına rağmen, günümüzde hala Windows 7 yaygın olarak kullanılır. Çünkü Windows serisinin en çok tercih edilen taban yazılımları içerisinde geldiğini ifade etmek mümkündür. Bu sebepten dolayı bilgisayara yüklenir ve birçok değişik alanda kullanılır. Tabii Windows 7 yüklemesi yaparken bunu lisanslı olarak gerçekleştirmek önemli bir yer taşır. Özellikle Windows 7 bilgisayarda yüklü ise ancak etkin değilse, genelde bu durum yeni bilgisayar üzerinden yapılan aşamalar ile yapılır. Bu uygulama ise bilgisayarın başlat bölümünden cmd kısmında yazacak komut ile beraber gerçekleşir. Sıralı bir şekilde yapılan işlemlerin ardından Windows 7 lisans kapsamında aktif hale gelir.

Haberin Devamı

Windows 7 Etkinleştirme Adımları

Bilgisayar üzerinde Windows 7 yüklemesi yapıldıktan sonra etkinleştirme işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi takdirde kullanım imkanı olmaz. Yani bilgisayar üzerinde programları değerlendirmek ile diğer işlemleri yapabilmek için, Microsoft dahilinde Windows etkinleştirmesini gerçekleştirmek gerekir. Bu doğrultuda özellikle Windows 7 etkinleştirme için belli başlı bazı adımlar ön plana çıkıyor.

 - Öncelikle başlat çubuğuna gelerek arama penceresinde cmd yazılır.

 - Çıkan sonuçlar arası cmd.exe üzerine sağa tıklanır.

 - Bu bölüm yönetici olarak çalıştır şeklinde belirlenir.

 - Daha sonra ‘komut istemi’ olarak bilinen pencere öne çıkar.

 - Bu bölüme slmgr/xpm yazılır.

Eğer bilgisayar üzerindeki orijinal ise o vakit etkin hale gelir. Bu bağlamda kişinin karşısına Windows 7 kalıcı olarak etkin hale getirdi şeklinde bir yazı çıkar. Sonuç olarak aktif hale gelen Windows 7 ile beraber kullanıcı bilgisayarını düzenli olarak değerlendirme şansı elde eder. Fakat eğer Windows 7 bilgisayarda orijinal değil ise, o zaman kişinin karşısına farklı bir yazı çıkar. Bu yazı Windows 7'nin ne kadar süre ve zaman içerisinde aktif olarak kalabileceğini gösterir. Daha sonra sürenin bitmesi ile birlikte program iptal olur. Böylece kişi bilgisayarı yeniden kullanmak için yükleme ile beraber yasal olarak etkinleştirme işlemi gerçekleştirir.

Haberin Devamı

Windows 7 Lisansı Etkinleştirme Ürün Anahtarı

Windows 7 üzerinden yükleme yaptıktan sonra etkinleştirme işlemi gerçekleşir. Bu işlem genel çerçevede yukarıda verilen aşamalar doğrultusunda sağlanır. Ancak etkinleştirme işlemi esnasında mutlaka bir ürün anahtarını ihtiyaç duyulur. Çünkü Microsoft şirketi kapsamında her Windows için belli bir özel ürün anahtarı yer alır. Bu anahtarlar Windows 7'yi aktif ve lisanslı hale getirir. O yüzden kişi elinde bulunan ürün anahtarını mutlaka girmelidir. Eğer ürün anahtarı birinin elinde yok ise o vakit etkinleştirme tamamlandıktan sonra Windows 7 belirli bir süreye kadar kullanılabilir.

Windows 7 Yükleme ve Etkinleştirme

Haberin Devamı

Bilgisayar üzerinden yapılan Windows 7 yüklemesi aynı şekilde yine bilgisayar doğrultusunda etkinleştirilir. Bu konuda Başlat menüsünden cmd kısmına giriş ile beraber, gerekli komutlar yazılır. Bu komutların tamamlanması eşliğinde öne çıkan ürün anahtarı doğrultusunda etkinleştirme sağlanır.

 

BAKMADAN GEÇME!