Windows 7 güncelleme sorunu nasıl çözülür? Windows 7 güncellemesi nasıl geri alınır

Güncelleme Tarihi:

Windows 7 güncelleme sorunu nasıl çözülür Windows 7 güncellemesi nasıl geri alınır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 19:25

Windows 7 kullanıcılarının en fazla yaşadığı sorunlardan biriside güncelleme sorunu olarak bilinmektedir. Güncelleme sorunu ile karşılaşan kişilerin ise sorunun çözümü için alternatifler aradığını söylemek mümkün olmaktadır. Windows 7 kullanan kişilerin aynı zamanda yaptıkları güncellemeleri ne şekilde geri alabilecekleri de araştırılmaktadır. Windows 7 güncelleme sorunu nasıl çözülür? Windows 7 güncellemesi nasıl geri alınır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Windows 7 güncellemesi, kullanıcıların son zamanlarda oldukça fazla karşılaştığı sorunlar arasında yer almaktadır. Windows 7 güncellemelerinin çalışmaması durumunda ise çözüm yöntemleri aranmaktadır. Windows güncellemelerinin doğru bir şekilde yapılmaması durumunda ise çalışırken hata oluşmasına sebep olmaktadır.

Windows 7 Güncelleme Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 7 güncellemesinin yapılması durumunda bir takım sorunların yaşanması söz konusu olabilmektedir. Yapılan güncellemelerden sonra ise yaşanılan en yaygın sorunlardan birisinin kullanılan sabit diskte sürücü şifrelemesinin bulunması olarak ifade edilebilir. Böyle bir durumda ise Windows 7 güncellemesi yapılsa bile doğru bir şekilde çalışmadığını söylemek mümkündür. Windows 7 güncellemesini almak isteyen kişilerin ise öncelikli olarak denetim masasına girmeleri gerekmektedir. Ardından ise Windows update bölümüne girilmesi gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Windows 7 güncellemesinde sorun yaşanması durumunda öncelikli olarak güncelleme bölümüne girilmesi ve ardından ise Windows update ayarlarının açılması gerekmektedir. Windows güncellemelerinin denetlenmemesi durumunda ise Windows update güncelleştirmeleri denetlenemiyor uyarısı alınmaktadır. Böyle bir durumda önemli güncelleştirmeler seçeneğinin aktifleştirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda hata alınması durumunda ''güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme'' seçeneğinin işaretlenmesi de gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Windows 7 en fazla kullanılmakta olan işletim sistemlerinden birisi olarak bilinmektedir. Özellikle Windows kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilmekte olan bir işletim sistemi olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Cihazda kullanılmakta olan Windows 7 güncelleştirmesinin geri alınmak istenmesi durumunda ise yapılan güncellemenin sistemden geri alınması da mümkün olabilmektedir. Sistem güncelleştirmelerinin geri alınması için ise farklı yöntemlerin olduğu ifade edilebilir. Özellikle bilgisayarın güncelleştirme yapmaya başlaması durumunda günler süren ve bir türlü bitmeyen güncelleştirmelerin olması kullanıcıları bir çözüm arayışı içerisine sürüklemektedir.

Haberin Devamı

Windows 7 Güncellemesi Nasıl Geri Alınır?

Windows 7 güncellemesinin yapılması durumunda kullanıcıların güncellemeyi kullanmak istememesi söz konusu olabilmektedir. Kullanılan cihazda Windows 7 güncellemesinin olması durumunda geri alınmak istenebilmektedir. Yapılan Windows 7 güncellemelerinin geri alınması için, öncelikli olarak başlat menüsüne basılması gerekmektedir. Bu menüde yer alan tüm programlara basarak ise donatılar ve sistem araçları kısmına girilmesi gerekmektedir. Hemen ardından ise sistem geri yükleme ögelerinin seçilmesi gerekmektedir. Sistem geri yüklemeyi geri al öğesini seçtikten sonra ise ileri seçeneğinin işaretlenmesi gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. Windows güncelleştirme ayarları ile sisteminizin tamamen güncel olup olmadığını da kontrol etmeniz gerektiği söylenebilir.

Haberin Devamı

Cihazınızda yapılan Windows 7 güncelleştirmelerinin geri alınması da mümkün olmaktadır. Microsoft sistem güncelleştirmesinin kaldırılarak eski sistemin kullanılması için de yapılabilecek olan işlemler olduğu söylenebilir. Microsoft 7 işletim sistemi, son güncelleştirmesini ise 17 Haziran 2021 tarihinde almıştır. Windows 7 için ürün etkinleştirme yapılması için ise Windows'u şimdi etkinleştir seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Windows'un bir internet bağlantısı algılaması durumunda ise Windows'u şimdi çevrimiçi etkinleştir olarak seçilmelidir.

Windows etkinleştirme ayarlarının ise güncelleştirme yapılabileceği gibi yapılan güncelleştirmelerin geri alınması için de kullanılabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda sistem güncelleştirmesi olarak yüklediğiniz Windows işletim sistemini geri aldığınız zaman eskiden kullandığınız işletim sistemine tekrar geri dönüş sağlamanızın mümkün olduğu da söylenebilmektedir. Çalışmaması veya hatalı çalışması durumunda siz de güncelleştirmeyi geri alabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!