Windows 7 bilgisayar nasıl hızlandırılır? Windows 7 hızlandırma ve performans arttırma ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Windows 7 bilgisayar nasıl hızlandırılır Windows 7 hızlandırma ve performans arttırma ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 19:15

Programlı ya da programsız bazı bilgisayar hızlandırma yöntemleri bulunuyor. Bazı zamanlarda format atmak en etkili çözüm olsa da format atmak istemeyen bilgisayar kullanıcıları için de eski bilgisayarınızı hızlandırmanın pek çok yolu vardır. Windows 7 bilgisayar nasıl hızlandırılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Windows 7, Windows 10, Windows 11 ya da herhangi bir sürüm için de şimdi sıralayacağımız pc hızlandırma yöntemlerini de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Windows 7 Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır?

Hızlı bir bilgisayar, aslında kaliteli bir temizlikten geçer. Programlı ya da programsız pek çok farklı bilgisayar temizleme yöntemi vardır. Bilgisayar hızlandırma işinden daha çok verim alabilmeniz için biraz da bilgisayarınızın yapılan tedaviye de yanıt vermesi gerekiyor. Eğer bilgisayarınız çok eskiyse ve bazı parçaları da düzgün çalışmıyorsa, yeni bilgisayar almaktan ya da parça değiştirmekten başka bir şansınız da kalmaz. Bilgisayarınızın hızlanması için bilgisayar başlangıcında otomatik açılmasını istediğiniz bazı programlar bulunur. Genel sekmesinde başlangıçta kullanmadığınız programların tek tek tikini kaldırıp onayla seçeneğini tercih edebilirsiniz. Windows hizmetlerini iptal etmemeye özen göstermeniz gerekir. Yine msconfig arayüzünde yer alan hizmetler bölümünde akıllı kart gibi kullanmadığınız hizmetleri de iptal edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Windows 7 Hızlandırma ve Performans Arttırma İpuçları

Windows 7 performans ayarlarını açabilmek için öncelikle denetim masasına açmanız gerekir. Buradan da sisteme tıklayabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra da gelişmiş bölümüne girmeniz gerekir. Performans seçeneğinin altında bulunan ayarlar bölümü bulunuyor. Onu açtığınız zaman karşınıza bir pencere açılır. Kullanmadığınız özelliklerin tikini kaldırarak uygula demeniz gerekir. Özellikle de düşük sistemli bilgisayarlar bakımından çok önemli bir konudur. Ardından da Kullanmadığınız servisleri iptal ederek windows+r işaretine basarak daha sonra ortaya çıkan komut penceresine services.msc yazmanız gerekir.

Windows'ta hizmetlerini kapatmak için de, arama alanına yer alan “services.msc” yazmanız gerekir. Daha sonra da durdurmak ya da kapatmak istediğiniz servislere çift tıklamanız gerekir. Kapatılabilen ama Windows 7 de kullandığınız ve bir ofiste ya da evde çalışıp çalışmadığınıza da bağlı olan pek çok hizmet bulunur. Kapatılabilen hizmetlere yönelik olarak çok iyi bir rehber de burada bulunabilir. Servislerin durdurulması ya da devre dışı bırakılması öngörülemeyen bazı sonuçlara yol olabilir. Pek çok bileşen ya da uygulama düzgün bir şekilde çalışmayabilir. Bu nedenle de dikkatli bir şekilde ilerlemeniz.

Haberin Devamı

Windows 7'de, gereksiz dosyaları kurtulmak istediğiniz zaman çok yararlı bir dahili Disk Temizleme aracına da sahiptir. Aracı başlatmak için, Başlat düğmesine tıklamanız ve daha sonra da Dosya Gezgini bağlantısını seçmeniz gerekir. Yerel Disk C'yi sağ tıklamanız ve Özellikler'i seçmeniz gerekir. Genel sekmesine giderek ardından Disk Temizleme düğmesini bulmanız gerekir. Bir defa, "gereksiz dosyaları (örneğin, geçici internet dosyaları, vb.") Tıklamanız ve daha sonra da Tamam'a basmanız gerekir.

İleri düzeydeki kullanıcılar için, daha fazla dosyadan kurtulmak için "Sistem dosyalarını temizle" düğmesini de tercih edebilirsiniz. Windows 7'yi Hızlandırmanın diğer bir yolu ise, lisanslı bir virüs programı kurmak olarak bilinir. Virüs programını kurduktan sonra yapacağınız ilk işlem ise, sistemi derinlemesine taratmak olarak bilinir. Tarama sonuçlarına göre ise, hangi virüsler sisteminize zarar veriyorsa onları kontrol altına almanız gerekir. Hatta hiç tanımlayamadığınız bir virüsü de tamamen silebilirsiniz. Eğer, Windows 7 kullanıyorsanız ctrl+alt+delete tuşlarına basarak görev yöneticisinden hangi programın ne kadar ram götürdüğünü izleyebilirsiniz. Disk kullanımınız yüzde kaç olduğu gibi şeyleri arada kontrol etmeniz gerekir. Bu sayede işlemciyi ve diski yoran programları da kolaylıkla iptal edebilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gerekir. Yanlışlıkla işletim sisteminin kullandığı bir dosyayı iptal ederseniz işletim sisteminiz bir daha hiç açılmayabilir.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!