Windows 10'da ekran kaydı nasıl alınır? Windows 10 ekran videosu kaydetme (Programlı)

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da ekran kaydı nasıl alınır Windows 10 ekran videosu kaydetme (Programlı)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 02:05

Windows 10, pek çok gizli özelliğe sahip olan yeni bir işletim sistemidir. Sizinle paylaşacağımız bu özellik ise, üçüncü parti araçlara gerek kalmadan ekranın videosunu kaydetmesini mümkün hale getiriyor. Windows 10'da ekran kaydı nasıl alınır sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10’un ekran videosunu ve ekran görüntüsünü üçüncü parti bir programa ihtiyaç duymadan çekmeye imkan tanıyan ekran kaydı özelliği, görüntü ve videolar üzerinde pek fazla ayar yapılamasa da yaptığınız işlemleri başka bir programa gerek kalmadan kaydetme özelliği çok dikkat çekiyor. 

 Windows 10'da Ekran Kaydı Nasıl Alınır? 

 Windows 10'un ekran görüntüsünü ve videosunu üçüncü bir programa ihtiyaç duymadan çekmeye imkan tanıyan ekran kaydı özelliği, görüntü ve videolar üzerinde çok fazla ayar yapılamasa bile yaptığınız işlemleri başka bir programa gerek duymadan kaydetme özelliği de dikkat çekiyor. Aynı zamanda ekran kaydetme özelliğini ise, Microsoft hesabınız ile Xbox oyun konsolunu entegre ederek bağlantılı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ekran kaydetme özelliğini de Microsoft hesabınız aracılığı ile Xbox oyun konsolu ile entegre ederek bağlantılı bir şekilde çalışmasını da sağlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Windows 10 Ekran Videosu Kaydetme (Programlı) 

 Son zamanlarda yaşanan zorlu karantina günlerinde pek çok iş evden yürütülmeye başlandı. Özellikle de eğitim faaliyetlerinin uzaktan bir şekilde yürütülmesinde ise, video konferans programları sıkça kullanılmaya başlandı. Tüm bu video konferanslar ve diğer ekran faaliyetlerinizi kaydetmek için Windows 10 Ekran Videosu Kaydetmek daha çok önem kazandı. 

 Windows 10 Ekran Videosu Kaydetme girişimleri için birden çok özelliği içinde barındırıyor. Bu özelliklerden ilki ise, Game Bar'dır. Game Bar ise, pek çok oyun içi ve oyun dışı ayarı kolay bir şekilde yapılandırmanızı sağlayan işlevsel bir Windows 10 Özelliği olarak bilinir. Game Bar ile birlikte oyunlara girmeden önce ya da oyun sırasında yüksek kalitede ve çok daha düşük bir boyutta ekran videosunu kolaylıkla kaydedebilirsiniz. 

 Windows 10 ekran Videosu Kaydetme işlemini bir şekilde gerçekleştirmek için Game Bar’ı kullanmanız gerekiyor. Game Bar’ı etkinleştirmek için de Windows tuşuna tıklayarak sol alt tarafta yer alan ayarlara girmemiz gerekiyor. Daha sonra da açılan ayarlar penceresi üzerinden Oyun ayarlarına giriş yapmanız gerekiyor. 

Haberin Devamı

 Oyun ayarları içinde de oyun çubuğu yani Game Bar ile ilgili tüm ayarları görebilirsiniz. Burada Game Bar’ı aktif etmek için de kullanmak istediğiniz kısayolu belirlemeniz gerekir. Orijinali ise, Win+G kombinasyonu olarak bilinir. Aynı zamanda diğer ekran kaydetme ayarlarını da buradaki ayarlar üzerinden rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Ayarları da yapılandırdıktan sonra oyun oynarken veya diğer programlar ile işlerinizi kolay bir şekilde hallederken Windows 10 üzerinden ekran videosu çekme işlemlerinizi de kolaylıkla yapmış olabilirsiniz. 

 Zoom gibi video konferans programları kullanırken de rahatlıkla kayıt edilebilir. Burada asıl dikkat etmeniz gereken konu ise, Game Bar üzerindeki kayıt butonu her zaman aktif olmayabilir. Bu da Game Bar’ın kayıt edeceği bir iş yapmadığınızı da düşünmesinden kaynaklanır. Bu kararı ise, bir pencerenin aktif olup olmadığını deneyerek veriyor. Yani ekran kaydetmek için de öncelikle bir programın aktif olması ve bu programın da pencere olarak kayda değer olması gerekir.

Haberin Devamı

  Ekran Kartı Sürücüsü Üzerinden Ekran Kaydı Alma 

 Windows 10 Ekran Videosu Kaydetme yöntemlerinden bir diğeri ise, ekran kartının yerleşik ekran kaydedicisini kullanmak olarak da bilinir. Programsız bir şekilde Windows 10 Ekran Videosu Kaydetme yöntemlerinden en fazla tercih edileni ekran kartı ile ekran kaydı alma yöntemi olarak bilinir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!