Windows 10'da Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir? Windows 10 Dns Değiştirme Adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir Windows 10 Dns Değiştirme Adımları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:35

Farklı nedenlerden dolayı genelde DNS ayarları değiştirilir. Özellikle bu durum bilgisayar üzerinden çok daha ön plana çıkar. Peki, Windows 10'da DNS ayarları nasıl değiştirilir? Windows 10 DNS değiştirme adımları üzerine detayları derledik.

Haberin Devamı

Özellikle bazı web sitelerine giriş yapmak ya da değişik sebeplerden dolayı DNS ayarlarında değişiklik yapılır. Bu değişiklik bilgisayar üzerinde belirli aşamaları tamamlamak suretiyle kolayca gerçekleştirir. Özellikle Windows 10 kullanan kişiler bunu nasıl yapacağına dair internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor.

Windows 10'da DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

DNS ayarları değiştirme günümüzde birçok sebepten dolayı farklı zamanlarda yapılıyor. Bu durum bazen bir web sitesine giriş yapmak bazen de oyun ya da farklı durumlar düzeltmek amaçlı ele alınır. Bunu gerçekleştirmek ise masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar dahilinde Windows 10 üzerinden kolayca yapılıyor.

- Öncelikle bilgisayar üzerinden denetim masasına bağlantı kurulur.
- Hemen arkasından özellikler seçilir.
- İnternet Protokolü sürüm 4 (TÇP/IPv4) seçimi ile beraber özellikler butonuna tıklanır.
- ‘Aşağıdaki DNS sunucu adresini kullan’ bölümü seçeneği işaretlenir.

Bu işlemin ardından istenilen DNS numarası giriş yapılır ve onaylanır. Böylece artık farklı web sitelerine giriş ile beraber birçok unsur yapılabilir. Aynı zamanda bazı durumlarda bilgisayar sorun yarattığı zaman DNS ayarlarında değişiklik problemi giderme noktasında etkilidir.

Windows 10 DNS Değiştirme Adımları

Windows 10 üzerinden dns ayarlarını değiştirmek kolay bir şekilde yapılabilir. Bu durum masaüstü versiyon ya da dizüstü kapsamında ortak biçimde ele alınır. Bu doğrultuda denetim masası üzerinden özellikler kısmına giriş yapılır. Daha sonra internet Protokolü sürüm üzerinden özellikler bölümüne yine geçiş gerçekleşir. Bu kısımda DNS ayarları bölümü bulunur. O an sabit olarak duran standart DNS ayarları değiştirme için giriş yapılır. Daha sonra 4 haneli ya da 8 haneli DNS numarası giriş tamamlanır. Sonuç olarak yapılan DNS ayarındaki değişiklik ile beraber gerekli işlemler amaca uygun olarak gerçekleşir.

Windows 10'da DNS Ayarları Neden Değiştirilir?

Özellikle günümüzde erişimi engellenen pek çok web sitesine giriş yapmak için DNS ayarları değiştirilir. Aynı zamanda bilgisayar üzerinde bazı giriş sorunları söz konusu olduğunda, DNS ayarları üzerinde değişiklik yapılır. Bununla beraber İnternet hızını artırmak için de yine DNS ayarlarında değişiklik oldukça etkilidir. Bu gibi Birçok sebepten dolayı Windows üzerinden denetim masası ile beraber bu değişiklik yapılabilir. Özellikle Windows 10 üzerinden bunu nasıl yapacağına dair bilgi almak için birçok kişi araştırma gerçekleştiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!