Windows 10'da arka plan nasıl değiştirilir? Windows 10 masaüstü arka plan değiştirme adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da arka plan nasıl değiştirilir Windows 10 masaüstü arka plan değiştirme adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 00:54

Bilgisayar açıldığı zaman güzel bir görüntünün karşılaması pek çok kişi için önemlidir. Tabii bu durum kişisel isteklere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Peki, Windows 10'da arka plan nasıl değiştirilir? Windows 10 masaüstü arka plan değiştirme adımlarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10 üzerinden arka plana birçok farklı resim koymak mümkün. Özellikle günümüz teknolojik yapısı ile beraber artık yüksek çözünürlüklü farklı resimler güzel bir görüntü veriyor. Aynı zamanda Windows 10 içerisinde orijinal bal ve görüntüler de yer almaktadır. Bu görüntüleri kullanabilmek için Windows 10 üzerinden gerekli aşamalı ve ilgili uygulamaları sağlamak yeterlidir. 

 Windows 10'da Arka Plan Nasıl Değiştirilir? 

 Windows 10 üzerinden arka plan değiştirme oldukça kolaydır. Aslına bakılırsa Windows 10 ilk yüklendiğinde standart bir görüntü ortaya çıkar. Ancak program içerisinde birçok farklı resimde orijinal olarak bulunur. O resimlerden herhangi birini tercih etmek suretiyle güzel bir görüntü elde etme şansı yer almaktadır. 

Haberin Devamı

 - Öncelikle ana sayfa üzerinde mouse eşliğinde sağ tıklamak ile beraber ‘kişiselleştirme’ kısmına girilir.

 - Aynı zamanda bunu başlangıç kısmından ayarlar bölümüne giriş yaparak gerçekleştirmek mümkün.

 - Bu bölümde herhangi bir arka plan resmini seçmek ve onaylamak yeterlidir. 

 Bu şekilde yukarıdaki aşamalar tamamlanması ile beraber liste arasından güzel bir arka plan görüntüsü seçmek yeterlidir. Aynı zamanda resim ile beraber düz renk ve slayt gösterileri de bulunuyor. Bunlar arka plan ve ayarlar bölümünde orijinal olarak yer alır. Böylece seçim ile beraber Windows 10 arka plan görüntüsünü değiştirmek mümkün. 

 Windows 10 Masaüstü Arka Plan Değiştirme Adımları 

 Adım adım gitmek suretiyle Windows 10 üzerinden masaüstü arka planı değiştirmek oldukça kolaydır. Bu konuda öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapmak gerekir. Bunu sağlamak için ise başlangıç kısmından ayarlar bölümüne kolayca bağlantı kurmak mümkün. Aynı zamanda mouse üzerinde sağ tıklayarak ‘kişiselleştir’ bölümüne de geçiş yapılabilir. Bu iki seçeneği değerlendirmek suretiyle arka plan kısmına bağlantı kurulur. Bu bölümde birçok farklı orijinal Windows 10 arka plan resmi yer almaktadır. Böylece bu resimlerden herhangi birini seçtikten sonra kaydet bölümüne tıklamak yeterlidir. Yani diğer bir ifade ile onay verilmesi gerekir. Hızlı şekilde Windows 10 masaüstü arka planı değişir ve kişinin tercih etmiş olduğu resim eklenir.

Haberin Devamı

  Windows 10 Masaüstü Arka Plan Resmi Değiştirme 

 Windows 10 üzerinden aynı zamanda pek çok kişi kendi tercih etmiş olduğu farklı resimleri de kolayca arka plan olarak yerleştirebilir. Bu konuda internet üzerinden bulunmuş resimler ya da dijital farklı resimler önceki bilgisayara yüklenir. Daha sonra resim üzerine gelmek suretiyle mouse ile sağ tıklanır. Bu kısımdan ‘masaüstü arka planı olarak ayarla’ bölümü seçilir. Böylece kişinin seçtiği resim Windows 10 masaüstü içerisinde arka plan olarak eklenir. Bu şekilde devamlı olarak birçok farklı resmi ele alınan ve böylece değiştirmek mümkün. Yani hem Windows 10 orijinal resimleri hem de sonradan eklemiş farklı resimleri masaüstü arka plan haline getirme şansı bulunuyor.

Haberin Devamı

  Windows 10 Arka Plan HD 

 Özellikle Windows 10 arka planı değiştirme işlemi yapılırken HD resimler tercih etmek önemlidir. Böylece göze hitap eden çok daha yüksek ve çözünürlük ile güzel bir görüntü elde edilebilir. Elbette 4K ve benzeri gibi yüksek çözünürlükler de yeni kullanmak mümkün. Ancak tüm bunları kullanırken mutlaka öncelikle bilgisayarın özelliklerine bakmak gerekir. Eğer bilgisayar özellikleri düşük ise o vakit yüksek çözünürlüklü arka plan resimleri bilgisayara önemli oranda yavaşlatabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!