Güncelleme Tarihi:
Windows 10 masaüstü simgelerini görüntülemek için masaüstünde sağ tıklamak ve Görünüm kısmından Masaüstü öğelerini göster kısmını seçmek gerekir. Windows 10 masaüstü simgelerini eklemek ya da kaldırmak da mümkündür.
Windows 10 Masaüstü Simgeleri Kayboldu Geri Nasıl Getirilir?
Masaüstü simgelerinin gizlenmiş olması mümkündür. Bunların gizlenmesi ve kaybolması ile geri getirilmesi de mümkündür. Bunun için öncelikle masaüstüne sağ tıklamak ve Görünüm kısmından Masaüstü öğelerini göster seçeneğine tıklamak gerekir. Bunun dışında yaşanan sorun ile ilgili Windows tuşu + S tuşuna aynı anda basarak açılan ekrana cmd yazmak ve komut istemine de sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklamak gerekir.
Açılan pencereye sfc / scannow yazmak ve enter tuşuna basmak gerekir. Sistem taraması tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmak ve durumu kontrol etmek gerekir. Bu işlemler ile simgelerin geri gelmemesi halinde açılan pencereye DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth ya da DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazarak tekrar denemek gerekir. Sağa eğik olan çizgilerden sonra boşluk olmasına da komutlarda dikkat etmek gerekir. Eğer buna rağmen simgeler geri gelmezse antivirüs programlarını kaldırmak ve bilgisayarı tekrar kapatıp açmak gerekir.
Masaüstü Simgelerini Ekleme, Kaldırma ve Değiştirme
Masaüstü simgelerini kaldırmak için genelde sol alt alanda bir ok vardır. Bir simgenin masaüstünde gözükmesini istemiyorsanız simgeye tıklamak ve bunu geri dönüşüm kutusuna taşımak gerekir. Bu eylem programı değil yalnızca simgesini masaüstünden kaldırır. Uygulamayı sağlıklı bir şekilde kullanmaya devam etmek mümkündür. Ayrıca simgelere sağ tıklamak ve sil kısmına basarak da masaüstünden simgeleri kaldırmak mümkündür.
Ağ konumları, bilgisayarım simgesi ve geri dönüşüm kutusu gibi bilgisayarın temel simgelerini masaüstünde kaldırmak mümkün değildir. Bunun dışında tüm simgeleri kaldırmak ve yerini değiştirmek mümkündür. Simgelerin resimlerini değiştirmek için ise simgeye sağ tıklamak ve özellikler kısmına tıklamak gerekir. Simge değiştir alanına tıklayarak kullanılmak istenen simgeye basmak ve sonrasında tamam kısmına basmak simgenin resmini değiştirmeye yarar.
Masaüstü simgelerini eklemek için ise Başlat kısmına gitmek ve buradan Ayarlar sayfasını açmak gerekir. Kişiselleştirme alanından Temalar seçeneğine girmek ve bu alandan da Masaüstü simge ayarlarına tıklamak gerekir. Masaüstünde olmasını istediğiniz simgeleri seçerek uygula ve sonrasında da tamam tuşuna basarak masaüstüne simgeleri ekleyebilirsiniz.
Masaüstü Simgelerini Yeniden Boyutlandırma
Masaüstü simgelerine yeni bir boyut vermek yani boyutlarını değiştirmek mümkündür. Masaüstüne sağ tıklayarak ya da basılı tutarak Görünüm kısmına tıklamak, buradan da büyük simgeler, orta boyutlu simgeler ya da küçük simgeler seçeneklerinden birini seçmek gerekir. Masaüstü simgelerinin büyük, orta ya da küçük boyutta olması için bir boyut ayarlaması yaparak kullanmak mümkündür.
Masaüstünde yer alan simgeleri yeniden boyutlandırmak için faredeki kaydırma tekerini de kullanmak mümkündür. Bir yandan Ctrl tuşuna basarken bir yandan da farenin kaydırma tekerine basarak simgelerin boyutunu ayarlamak mümkündür.
Simgeleri boyutlandırırken aynı zamanda resimleri değiştirmek ya da yazı boyutlarını da ayarlamak mümkündür. Simgeler orta boyutta olduğunda normal bir kullanım olsa da monitör büyüklüğüne göre de simgeleri ayarlamak mümkündür. Büyük bir monitörde küçük simgeler zor kullanıldığı için orta ya da büyük simgeler kullanmak gerekir.