Güncelleme Tarihi:
T24 internet sitesinden Füsun Sarp Nebil'in haberine göre, BTK tarafından operatörlere gönderilen talimat ile 5651 sayılı kanunun 6. maddesinin 1.
Peki Twitter, Facebook, Whatsapp ve YouTube'a VPN ile nasıl girilir? İşte ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi 5 ücretsiz VPN servisi...
1. CyberGhost VPN 6
Ücretsiz bir VPN hizmeti olan CyberGhost, web etkinliğinizi izlemediğini gururla söylerken, bunu destekleyecek bir şeffaflık raporu yayınlıyor. CyberGhost, ziyaret ettiğiniz web sitelerine yolladığınız verileri kontrol etmenizi sağlayacak işlevler de sunuyor. Aradığınız gizlilik ise CyberGhost tam size göre.
Kullanımı oldukça kolay olan CyberGhost'un basit arayüzü, IP adresinizin konumunu seçmenize izin veriyor ve olup bitenleri görsel olarak, anlaşılır biçimde gösteriyor. Bununla birlikte CyberGhost'un sunucu sayısı şu an için oldukça sınırlı ve ücretsiz sürümde Kanada veya Asya'daki sunucuları seçemiyorsunuz.
CyberGhost gibi Tunnelbear da üst seviye şifreleme sunuyor ve veri trafiğinizin günlüğünü hiç kaydetmediğini söylüyor. Bununla birlikte ücretsiz sürümde katı bir kısıtlama var: Ayda 500MB'lık kota, hizmeti ücretsiz olarak sadece ara sıra kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak ülkemizdeki sıkı kotalara alışık olduğumuzdan bunun bazılıarmız için sorun olmayacağını düşünüyoruz.
3. VPNBook
Kendine güvenen bir bilgisayar kullanıcısı iseniz veya birden fazla cihazı VPN koruması altına almak istiyorsanız, VPNBook sizin için iyi bir seçenek. VPNBook ek bir uygulama kullanmıyor; ayarları işletim sisteminizin ilgili bölümlerinde yapmanız yeterli.
PPTP veya OpenVPN üzerinden şifreli bağlantıya olanak tanıyan VPNBook, altı sunucudan birini kullanmanıza izin veriyor. Sunucuların üçü Avrupa'da, üçü Kuzey Amerika'da bulunuyor.
4. Kendi OpenVPN sunucunuzu kurun
Evinizde kendi OpenVPN sunucunuzu kurmak iyi bir düşünce, ancak sunucunuza iki kişiden fazlasının bağlanması gerekiyorsa biraz para harcamanız gerekecek. Sunucuyu kurduktan sonra ona OpenVPN istemci yazılımıyla bağlanabilir, sadece ev ağınızın trafiğini şifrelemekle kalmayıp, ağınıza uzaktan, sanki evinizdeymiş gibi bağlanabilirsiniz.
5. Hotspot Shield Free
Bir süredir piyasada olan Hotspot Shield Free için söyleyeceklerimiz karışık. Ücretsiz bir hizmet olarak müthiş olsa da, ayakta kalmak için gösterdiği reklamlar ve araç çubukları canınızı bir noktadan sonra sıkabiliyor.
Chrome eklentisi olarak kurulumu basit ve hızlı olsa da, Hotspot Shield Free'yi gönül rahatlığıyla tavsiye edemiyoruz. Hizmetin 750MB'lık aylık kotası, tek ABD çıkışı ve video sitelerinin çoğuna erişimi Elite üyeliğine ayırmış olması, ondan uzak durmanıza neden olabilir.
Â