Ulusal Bilişim Kurultayı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Ulusal Bilişim Kurultayı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 12:27

Türkiye Bilişim Derneği’nin 21-22 Kasım’da Ankara’da düzenlediği 35. Ulusal Bilişim Kurultayı, Microsoft ana sponsorluğunda gerçekleşti. Kurultayda, panel ve konuşmaların yanı sıra, “Microsoft’la Kodlama Eğitimi” başlığıyla iki gün boyunca şehit ve gazi yakınları ile dezavantajlı bölgelerden gelen 100 çocuğa kodlama eğitimi verildi. Microsoft Türkiye’nin Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. Dr. R. Erdem Erkul, kurultayda yaptığı konuşmada “milyar dolarlık bir yazılım şirketlerinin bu topraklardan çıkmasının önünde hiçbir engel yok” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1976’dan beri düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı’nın bu yıl 35’incisi gerçekleşti. Yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği kurultaya, kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullananlar katıldı. Kurultayın açılışı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe katılımıyla yapıldı. 

100 dezavantajlı çocuğa kodlama eğitimi

Bu yıl “Dijital Ekonomi ve Ötesi” başlığıyla gerçekleşen kurultaya, etkinliğin ana sponsoru Microsoft Türkiye’nin Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. Dr. R. Erdem Erkul, Microsoft Türkiye Sektörel Çözümler Müdürü Dr. Anıl Çekiç ve Microsoft Türkiye Teknoloji Stratejisti Aydın Aslantaş konuşmacı olarak katıldı. Kurultay dâhilinde, “Microsoft’la Kodlama Eğitimi” başlığıyla iki gün süreyle şehit ve gazi yakınları ile dezavantajlı bölgelerden gelen 100 çocuğa kodlama eğitimi de verildi. 

Haberin Devamı

Microsoft Türkiye’nin Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. Dr. R. Erdem Erkul, yaptığı konuşmada “Microsoft Türkiye olarak 25 yıldır Türkiye’nin dijital, ekonomik ve sosyal geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Bir yandan şirketleri, kurumları, bir yandan da bireyleri yarının dünyasına hazırlıyoruz. Şimdiye kadar 60.000 çocuğa kodlama, programlama ve dijital okur-yazarlık eğitimi verdik. Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesinde 19.000 çocuğu kodlamayla tanıştırdık. Kurduğumuz Cloud Society adlı bulut eğitim platformunda 110.000 üyemize sertifika verdik. Açık Akademi’de 280.000 kişi ücretsiz online yazılım eğitimi aldı. Microsoft Imagine Academy’de 280.000 eğitimciye mesleki eğitim verdik. 410’dan fazla STK'ya 170 milyon dolar karşılığı bağışta bulunduk. Bu topraklara inancımız her zaman devam ediyor. Türkiye’de doğan ve filizlenen yerli yazılım şirketlerinin yurt dışına dünyaya açılması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Microsoft Türkiye olarak iki temel amacımız var.

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıllarda milyar dolarlık bir Türk bilişim şirketi çıkarmak ve 2000 yılı sonrası doğan X kuşağının teknolojiyle şekillenecek geleceğe hazır olmasını sağlamak. Bu coğrafyadan Farabi, İbni Sina, Hezarfen, Ali Kuşçu, Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş gibi isimler çıktı. Bu yüzden milyar dolarlık bir yazılım şirketlerinin bu topraklardan çıkmasının önünde hiçbir engel yok.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!