UEFI nedir? UEFI kurulum ve format işlemleri için bilinmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

UEFI nedir UEFI kurulum ve format işlemleri için bilinmesi gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2020 15:03

Bilgisayar açılır açılmaz işlemciye diğer donanımları tanıtan BIOS'ta önemli düzenlemeler yapıldı. Bununlar beraber UEFI kavramı hayatımıza girdi. Peki, UEFI nedir? Donanım elemanlarının daha verimli çalışmasını sağlayan UEFI kurulum ve format işlemleri nasıl yapılır? İşte detayları...

Haberin Devamı

Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arayüzü anlamına gelen UEFI, işletim sistemi olmadığında donanımı kontol eden bir yazılım olan BIOS'un yerine tasarlanan bir özelliktir. BIOS'dan daha gelişmiş olan UEFI, bilgisayarın daha hızlı ve donanım birimleriyle daha uyumlu çalışmasını sağlar. Üst düzeyde güvenlik sağlayan UEFI, cihaza takılabilen tüm belleklere erişim sağlama olanağı tanıyor.

UEFI kurulum ve format işlemleri nasıl yapılır?

İlk olarak UEFI'nin bir işletim sistemi olmadığını belirtmekte fayda var. Windows'un yeni nesil işletim sistemlerinde UEFI, işletim sisteminin kurulum modunda kurulabiliyor. Kurulum işlemi ise oldukça kolay. İlk olarak bilgisayarınıza bir kurulum medyası takın. Ardından boot seçeneklerinden UEFI'yi seçerek kurulumu başlatın. Bundan sonra gelen adımları takip ederek UEFI kurulum ve format işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!