Twitter'da mesaj ayarları nasıldır? Twitter mesaj silme, atma, geri alma, limiti ve engeli

Güncelleme Tarihi:

Twitterda mesaj ayarları nasıldır Twitter mesaj silme, atma, geri alma, limiti ve engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 15:46

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sosyal medya hesaplarına ilgi de artıyor. Özellikle twitter güncel konuları takip etmek için kullanılmaktadır. Twitter'da mesaj ayarları nasıldır? Twitter mesaj silme, atma, geri alma, limiti ve engeli nedir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter içerisinde bulunan mesaj ayarlarının doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Özellikle twitter'da mesaj atma, silme ve geri alma gibi konular dikkat çekiyor.

 Twitter'da Mesaj Ayarları Nasıldır?

 Twitter içerisinde mesaj ayarlarının doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Twitter'da kişiyi takip eden herkes ile özel sohbet başlatılabilir. Bunun yanı sıra grup sohbeti de oluşturulabilir. Bazı durumlarda takip edilmeyen kişiler tarafından da direkt mesajlar gönderilebilir. Bunun için direkt mesaj alma seçeneği de etkinleştirilmelidir. İlgili birine daha önce mesaj gönderilirse yeniden mesaj iletilebilir. Bunun yanı sıra sohbette bulunan herkese de direkt mesaj gönderilme seçeneği bulunur. Bu platformda kullanıcıların birbirini takip edip etmediği de çok önemlidir. Kullanıcılar birbirlerini takip etmeseler dahi grupta bulunan tüm kişiler tüm mesajları da rahat bir şekilde görebilirler. Bu sosyal medya hesabında grup sohbetlerindekiler farklı katılımcıları da ekleyebilirler. Değişiklik genel olarak yeni eklenen kişiler sohbet geçmişini de göremezler.

Haberin Devamı

 Twitter Mesaj Silme

 Twitter kullanıcılarının mesaj atma ve mesaj silme gibi detayları ayrıntılı olarak bilmeleri gerekmektedir. Twitter'da mesaj silmek için ve ya sohbeti silmek için doğru yöntemler uygulanmalıdır. Özellikle direkt mesajın silinmesi için silinecek mesaja basılı tutulmalıdır. Açılan bu menüden de mesajı sil kısmına tıklanır. Bunun yanı sıra tüm sohbete bakıldığında gelen kutusunun da silinmesi için sohbet sola kaydırılır. Daha sonra çöp kutusu simgesine dokunulur. Bunun yanı sıra sohbet bilgileri kısmından da sohbeti sil seçeneği tercih edilebilir. Buradan ise sohbetin tümü silinebilir. Twitter'da alınan veya gönderilen direkt mesajlar silinebilir. Bunun yanı sıra sohbetin de silinmesi sağlanır. Bu mesajlar yalnızca kişinin kendi hesabından silinecektir. Sohbet içinde bulunan diğer tüm kişiler de sohbetleri ve gönderilen mesajları görmüş olurlar.

 Twitter Mesaj Atma

 Twitter hesaplarından mesaj atmak oldukça kolaydır. Özellikle twitter'da mesaj göndermek için zarf simgesine dokunmak gerekir. Bu şekilde mesajların yönlendirilmesi sağlanır. Sonrasında yeni mesaj oluşturmak için mesaj simgesine dokunulur. Bunun yanı sıra adres kutusuna da mesaj göndermek istenilen kişinin ismi bulunur. Bu şekilde kullanıcı adı da girilir. Grup mesajına genel olarak en fazla 50 kişi eklenebilir. Daha sonra mesajlar girilir. Direkt gönderilecek olan mesaj metnine video, GIF ya da fotoğraf eklemesi de yapılabilir. Düzenleme işlemi yapılacak ise düzenlemeler yapıldıktan sonra kaydet tıklanır. Bu sayede mesaj atma seçeneği de kullanılmış olur.

Haberin Devamı

 Twitter'da Mesaj Geri Alma

 Twitter üzerinden kişilere mesaj atmak oldukça kolaydır. Bu mesajların atılmasının ardından geri alınmasına da dikkat edilmelidir. Twitter'da gönderilen mesajların geri alınması için belli adımlar izlenir. Öncelikle sağ üst köşede bulunan Ayarlar simgesine tıklanır. Bu kısımda çıkan menüde direkt mesajlar kısmı seçilir. Simgeye tıklanmasının ardından çıkan menüde direkt mesajlar seçilir. Başka bir sebep ile ya da yanlışlıkla gönderile mesajlar geri alınabilir. Silmek istenen mesajlar belirlenir. Seçilen mesajın ardından çöp kutusu simgesine tıklanır. Mesajlar da bu şekilde silinir.

 Twitter Mesaj Limiti ve Engeli

 Twitter'da genel bir mesaj gönderim limiti bulunmaktadır. Özellikle twitter için geçerli teknik günlük mesaj limiti bin olarak belirlenmiştir. Ayrıca günlük güncelleme limitleri de belli bir şekilde yarım saatlik olan daha düşük limitlere bölünür. Direkt mesajlar takip edilmeyen kişiye gönderiliyor ise telefondan onay alınması gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!