Twitter'da fotoğraf nasıl paylaşılır? Twitter fotoğraf paylaşımı

Güncelleme Tarihi:

Twitterda fotoğraf nasıl paylaşılır Twitter fotoğraf paylaşımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:00

Twitter günümüzde en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından birisi olmaktadır. Bu site içerisinde kullanıcılar tweet atmanın yanı sıra resim ve fotoğrafta ekleyebilmektedir. Fakat pek çok kişi Twitter içerisinde fotoğraf eklemeyi ve paylaşmayı bilmemektedir. Oysaki kullanıcıların resim ve fotoğraf paylaşabilmeleri oldukça kolaydır. Peki, Twitter'da fotoğraf nasıl paylaşılır? Twitter fotoğraf paylaşımı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Twitter kullanıcılara fotoğraf göndermeye, paylaşmaya olanak tanımaktadır. Kullanıcılar fotoğraflarını paylaştıktan sonra takipçilerde fotoğrafları kendi arkadaşları ile yeniden tweetleyerek paylaşabilmektedir.

Twitter'da Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Twitter kullanıcılara keyifli vakitler geçirmelerini sağlayan bir platform olmaktadır. Gündem hakkında pek çok bilgi veren Twitter içerisinde pek çok işlem yapmak mümkündür. Bunlardan birisi de fotoğraf paylaşmaktır. Twitter içerisinde kullanıcılar genel olarak Tweet attıkları için resim ve fotoğraf paylaşmayı bilememektedir. Bunun için araştırma yapan pek çok kişi nasıl fotoğraf paylaşımı yapacaklarını merak etmektedir.

Twitter içerisinde fotoğraf paylaşımı yapmak oldukça kolaydır. Fakat bunun için ilk olarak Twitter üyeliği gerekmektedir. Twitter üyeliğini gerçekleştiren kişiler şu adımları takip ederek fotoğraf paylaşabilmektedir:

Haberin Devamı

 - Twitter içerisinde ana sayfada ''yeni bir tweet gönder'' sekmesi bulunmaktadır. Bu sekmeye tıklayarak bir tweet oluşturulabilir.

 - Sol kısımda tweet'in altında bulunan kamera simgesine tıklanmalıdır.

 - Burada kullanıcıların karşısına fotoğraflarını ekleyebilecekleri bir pencere çıkacaktır.

 - Bilgisayardan yüklenecek olan fotoğraf seçilmelidir. Fakat bu fotoğrafın boyutu 3 megabaytı geçmemelidir.. Ayrıca fotoğraf ''.gif, .jpeg veya .png'' biçiminde olmalıdır.

 - Eğer fotoğraflar bu gereksinimleri karşılamıyor ise fotoğraf düzenleme programında biçim değiştirme işlemi veya dosyanın ağırlığı azaltılmalıdır.

 - Resmi seçmek ve tweet içerisine eklemek için fotoğrafa tıklanmalıdır.

 - Resim tweet altında küçük resim boyutunda görünecek ver kamera simgesi maviye dönecektir.

 - Fotoğrafın eklenmesinin ardından karakter sayısı 0 altında ise tweet yazılan metin azaltılmalı ve fotoğraf bağlantısının tüm yayında görünmesi sağlanmalıdır.

 - Fotoğrafı göndermek için ''Tweet'' düğmesine tıklanmalıdır.

Twitter'da Fotoğraf Paylaşımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Twitter içerisinde fotoğraf paylaşmak için bazı noktaların bilinmesi gerekmektedir. Fotoğraf ve resim paylaşmadan önce bilinmesi gerekenler şunlardır:

Haberin Devamı

 - Kullanıcılar hesaplarını güvende tutmaya karar verseler bile takipçiler fotoğrafları görebilmektedir. Fakat takip etmeyen kullanıcılar fotoğraflara erişememektedir.

 - Twitter içerisinde bir görüntüyü silmek için ''x'' simgesine tıklamak gerekir. Bunun için silinmesi istenen resim veya fotoğrafa gidilmeli ve dosyanın sağında yer alan ''x'' simgesi tıklanmalıdır.

 - Silinen resimler daha sonra takipçiler tarafından görünmemektedir.

 - Takipçilerin fotoğraf galerisine erişilmek isteniyor ise Twitter tarafından desteklenen başka bir fotoğraf paylaşım sitesi yüklenmelidir.

Twitter'da Fotoğrafa Çıkartma Nasıl Eklenir?

 Twitter uygulamasında fotoğraf ve resim paylaşılması konusu dışında çıkartma ekleme işlemleri de sıklıkla araştırılmaktadır. Bir fotoğrafa en fazla 25 çıkartma eklenmektedir. Fotoğrafa çıkartma eklemek için şu adımlar takip edilmelidir:

Haberin Devamı

 - Tweetle simgesine dokunmak gerekir.

 - Daha sonra fotoğraf çekmek veya film rulosundan seçmek için fotoğraf simgesine dokunmak gerekir.

 - İçerisinden seçim yapmak üzere çıkartma arşivi açılmalıdır. Arşivi açmak için ise çıkartma simgesine dokunmak gerekir.

 - İstenen çıkartmalara dokunduktan sonra yerleştirmek istenen yere sürüklenmelidir.

 - Çıkartmalar döndürülür, büyültülür veya küçültülebilir.

 - Çıkartmalar fotoğraftan kaldırmak isteniyor ise çıkartmaya basılı tutup çöp kutusu simgesi görünene kadar ekranın alt kısmına sürüklenmelidir.

Bu işlemler ile birlikte Twitter içerisinde eklenen resimlerdeki kişiler de etiketlenebilmektedir. Bunun için kişileri etiketle öğesi bulunmaktadır. Bu öğe tıklanarak isim ve kullanıcı adı yazılmalıdır. Daha sonra bitti öğesine dokunarak fotoğraftaki kişiler etiketlenebilir. Fakat animasyonlu GIF'lere etiket uygulanmamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!