Twitter kapak fotoğrafı nasıl değiştirilir? Twitter kapak fotoğrafı boyutu ayarlama ve düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Twitter kapak fotoğrafı nasıl değiştirilir Twitter kapak fotoğrafı boyutu ayarlama ve düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 14:14

Twitter'da profil ve kapak fotoğrafları kişisel hesabınızı tanıtan en önemli iki unsurdur. İlk defa kapak fotoğrafı yükleyecekseniz ya da fotoğrafı kapağa uygun boyutlandırmak istiyorsanız bazı adımları uygulamanız gerekir. Twitter kapak fotoğrafı nasıl değiştirilir? Twitter kapak fotoğrafı boyutu nasıl ayarlanır ve düzenlenir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük sosyal ağ platformlarından biri olan Twitter'da kişisel hesabınızı doğru yöneterek farklı farklı kullanıcılarla etkileşim sağlayabilirsiniz. Bir bakıma kişisel blog olan hesap profilinizde birtakım değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Profil ve kapak fotoğrafı hesabınızı doğru yönetebilmenizin ilk adımı olarak kabul edilebilir.

 Değiştirmek, düzenlemek ve fotoğraf boyutunu ayarlayabilmek için de aşağıda açıklananları dikkatli okumanız ve adımları doğru uygulamanız gerekir.

 Twitter Kapak Fotoğrafı Yükleme

 Eğer yeni bir Twitter kullanıcısı iseniz veya ilk defa kapak fotoğrafı yüklemek istiyorsanız işlemlerinizi profil kısmından halledebilirsiniz.

 Twitter hesabınıza giriş yaptıysanız ilk adım sol taraftaki yukarıdan aşağı olan menüden profil seçeneğini bulmalısınız. Profile tıkladıktan sonra açılan ekranda ''Profili düzenle'' yazan yere tıklamalısınız. Daha sonra açılan küçük pencere üzerinden de fotoğraf makinesine benzer simge üzerine tıklayarak fotoğraf ekleyebilirsiniz. Twitter platformu seçili formatları desteklemektedir bu yüzden kapak fotoğrafları için desteklenen formatları kullandığınızdan emin olmalısınız.

Haberin Devamı

 Twitter Kapak Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?

 Twitter'da kapak fotoğrafı düzenlemek ve kapakta görünmesini istediğiniz kısımları ayarlamak çok basittir. Birkaç adımdan oluşan bu işlemleri sırasıyla uygulayarak kısa sürede kapak fotoğrafınızı değiştirebilir, boyutunu ayarlayabilir veya düzenleyebilirsiniz.

 Profil ve kapak fotoğrafı değiştirmek, boyutlandırmak ve düzenleyebilmek içinse üç adımdan oluşan kolay bir yol izlemeniz yeterlidir. Bu adımlar;

  1. Twitter hesabına giriş sağlayarak profil bölümünden ''Profili düzenle'' kısmına tıklamak.
  2. İster eski kapak fotoğrafınızı kaldırarak tekrar yükleme yapabilir, isterseniz de kaldırmadan ''Fotoğraf ekle'' diyerek işleme devam edebilirsiniz.
  3. Yeni kapak fotoğrafını ekleyebilir ve sağ-sol veya aşağı-yukarı kaydırarak düzenleyip ''Kaydet'' seçeneğine tıklarsınız.

 Buraya kadar sorunsuz kapak fotoğrafı değiştirebilir veya düzenleyebilirsiniz. Ancak kapak fotoğraf boyutunu ayarlamak için aşağıdaki bilgileri incelemelisiniz.

 Twitter'da Kapak Fotoğrafı Boyutu Nasıl Ayarlanır?

 Twitter'da kapak fotoğrafı boyutu ayarlamak için önerilen piksel boyutunu bilmeniz gerekir. Bu sayede kapak fotoğrafını tam ekrana sığacak şekilde boyutlandırabilirsiniz. Ya da istediğiniz piksel boyutları kullanarak dilediğiniz kısımların kapakta görünmesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Twitter'da önerilen kapak fotoğrafı piksel oranı 1500x500 pikseldir. 1500 piksel genişlik ve 500 piksel yüksekliğe sahip fotoğrafları kapak fotoğrafına tam sığdırabilirsiniz. Eğer fotoğraflarınızı Twitter kapak bölümüne tam olarak sığdırmak istiyorsanız ve fotoğrafınız istenen piksel oranlarına sahip değilse; Fotoğrafınızın çözünürlüğünü koruyarak yeniden boyutlandırabileceğiniz ücretsiz resim düzenleyicilerinden ya da photoshop programlarından yardım alabilirsiniz.

 Twitter Profil, Kapak ve Paylaşım Görsel Boyutları Nasıl Olmalıdır?

 Twitter'da pek çok kişinin bilmediği ve bilen kesimlerin bir kısmının da önemsemediği bir konu da görsel boyutlarıdır. Twitter platformu bu konuda görsel paylaşımlar ve yüklemeler için sabit boyutların tam pencere uyumlu olması konusunda bu uygulamaya geçmiştir. Eğer şahıs şirketiyseniz ya da kişisel hesaba sahipseniz binlerce kişiyle etkileşimde olacağınız bu platformda görsel boyutlarına dikkat etmeniz önemli olabilir.

Haberin Devamı

 Profil fotoğrafları için belirlenen görsel boyutu 1:1 oranına sahip kare biçimlerdir(100x100 px, 200x200 px, 400x400 px vb. boyutlar.).

 Kapak fotoğrafları için belirlenen görsel boyutu 3:1 oranına sahip 1500x500 px olmalıdır.

 Paylaşım görseli boyutları içinse 1024x512 px olmalıdır.

 Twitter Kapak Fotoğrafı İçin Desteklenen Formatlar

 Twitter'a kapak fotoğrafları ve diğer görselleri yüklerken desteklenen formatlara dikkat etmeniz gerekir. Yaygın kullanılan PNG ve JPEG formatlar olurken desteklenen diğer formatlarda görsel yüklemeler de yapılabilir.

BAKMADAN GEÇME!