Twitter hashtag sıralaması nasıl takip edilir? Twitter TT günlük ve saatlik takip etme

Güncelleme Tarihi:

Twitter hashtag sıralaması nasıl takip edilir Twitter TT günlük ve saatlik takip etme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 14:04

Twitter'da artık günün en fazla ilgi gören ve en çok konuşulan etiketleri arasında sıkça gündemle hiç ilgisi olmayan etiketler de yer alıyor. Bu etiketlerin gündemle ilgilenen kişilerin bulunması dışında diğer bir önemli ortak özelliği ise etiketlerin altında paylaşılan "Twitter'da, Instagram'da, Facebook'ta takipçi satışı" gibi mesajlardır. Twitter hashtag sıralaması nasıl takip edilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter'da gündem oluşturmak ve takipçi satmak, Türkiye'de artık bir sektör haline geldi. Hatta gündemi oluşturan kişiler, reklamlarını da #GündemYapılır şeklinde etiketlerle rahatlıkla TT listesine ekleyebiliyor.

 Twitter Hashtag Sıralaması Nasıl Takip Edilir?

 Gündemler, iOS ve Android telefonlar için Twitter uygulamalarının dışında twitter.com adresinde de bulunabilir. Gündemleri ise, Twitter'ın mobil uygulamalarında yer alan, Keşfet sekmesinin altındaki gündemler bölümünde rahatlıkla bulabilirsiniz. Dizüstü ya da masaüstü bilgisayardan twitter.com adresine giriş yapıldığı zaman, Gündemler, Bildirimler, Anasayfa zaman akışı, arama sonuçları ve profil sayfaları da dahil olmak üzere pek çok yerde listelenir.

 Twitter'da gündem oluşturmak isteyen kişiler, #GündemYapılır şeklinde yazılarak paylaşılır. Gündemler ise, bir algoritmayla birlikte belirlenir ve varsayılan olarak, takip ettiğiniz tüm kişilere, bulunduğunuz konuma ve ilgi alanlarınıza göre sizin için kişiselleştirilir. Bu algoritma, bir süredir ya da günlük olarak popüler olanlar yerine, o anda popülerlik kazanan konu başlıklarını da belirleyerek Twitter'da ilginizi en çok çekebilecek konuları ve ortaya çıkan en yeni tartışma konu başlıklarını kısa zaman içinde keşfetmenizi sağlar.

Haberin Devamı

 Twitter.com Android ya da iOS üzerinde belirli bir Gündem konumu seçerek sizin için kişiselleştirilmeyen Gündemleri de görüntülemeyi kolaylıkla tercih edebilirsiniz. Konum Gündemleri, belirli bir coğrafi bölgede yer alan kişiler arasındaki popüler konu başlıklarını da tanımlar.

 Gündemlerle ilişkili Tweet sayısı, algoritmanın gündemleri de belirlemek ve derecelendirmek için dikkate aldığı faktörlerden sadece biridir. Algoritma, aynı konu hakkındaki etiketleri ve Gündemleri bir arada gruplar. Örneğin, #MotivationMonday ve #MondayMotivation beraber #MondayMotivation şeklinde sunulabilir.

 Twitter TT Günlük ve Saatlik Takip Etme

 Twitterda TT listesine girmek isteyenler bunu farklı yöntemlerle geliştirebiliyor. Sizin uygulamanıza katılan Twitter kullanıcıları da açtığınız etikete RT (retweet), yorum ya da favori yaptıklarında üst sıralara kadar çıkıyor." diyor. Bir etiketi TT yapan hesapların yaklaşık olarak yüzde 20 oranında robot, yüzde 80 oranında ise, gerçek hesaplardan oluştuğunu söylüyor. Robot hesaplar ise, özel yazılımlarla kolaylıkla oluşturulabiliyor.

Haberin Devamı

 Gerçek hesaplara ulaşma yöntemi ise, kullanıcıların onayına dayalı gerçekleşiyor. "Twitter'da sizi kim takip etti?", "Günlük tweet istatistiğiniz" ve "Kim takibi bıraktı?" gibi" uygulamalar var. Bu uygulamalara katılan insanlardan katılırken de öncelikle bir izin isteniyor. Bu uygulama ise, sizin tweetlerinizi okuyabilir, tweet edebilir, Retweet edebilir, takip edebilir, favori yapabilir. Kullanıcı bu izni verdiği zaman hesaba istediğiniz erişimi kolaylıkla sağlayabiliyorsunuz.' Uygulama Programlama Arayüzü) ve Uygulamalar Twitter'ın API (Application Programming Interface sistemi üzerinden oluşturuluyor. Ayarlar kısmından TT günlük ve saatlik takip etme işlemi de kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Bir Gündeme Nasıl Katılabilirim?

 Gündemler listesinde görüntülenen tam sözcüğü ya da ifadeyi kapsayacak olan (varsa etiketi de ekleyerek) bir Tweet göndermeniz yeterli olur. Bu belirli Gündemler hakkında Tweetleyen pek çok sayıda kişi olması nedeni ile, belirli bir Tweetinizi arama sonuçlarında her zaman rahat rahat bulamayabilirsiniz. Ama takipçileriniz Tweetlerinizi her zaman görür.

 Twitter, aynı zamanda kaliteyi korumak için de aramaları filtrelemeye çalışır.Arama sonuçlarınızın ilgili olabilmesi için Twitter, arama sonuçlarını da filtreleyerek kaliteli Tweet ve hesaplarını da gösterir. Arama kalitesini önemli ölçüde düşürebilecek ya da diğer kullanıcıların arama deneyimini de kötüleştirebilecek olan içerikler, Twitter aramadan otomatik bir şekilde kaldırılabilir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!