Türkiye Uzay Ajansı kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Uzay Ajansı kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 07:45

Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülüyor.

Haberin Devamı

Komisyonda konuşan milletvekillerinin görüş, eleştiri ve sorularına karşılık söz alan Arslan, hükümet olarak Ar-Ge çalışmalarına çok ciddi bir destek verdiklerini belirtti. Kamu olarak uzay ve havacılık konusundaki Ar-Ge çalışmalarına öncülük etmek istediklerini aktaran Arslan, daha sonra bunların ticari hayata kazandırılması gerektiğini vurguladı.               

Turizm alanında geçen seneden başlayarak dünya genelinde bir daralmanın görüldüğünü ve Türkiye'de de sektörün bundan olumsuz etkilenmemesi için Hükümetin bir çok kolaylık getirdiklerini ve bundan sonra da getireceklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Ekonomi çökmüştür algısı yaratılmaya çalışıldığı herkesin malumu. Bunu hep söylüyoruz. İçeride, dışarıda böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama bu algının ne kadar boşa çıktığı 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yurtdışından 8, yurtiçinden 7 olmak üzere 4 grubun teklif vermesi ve 13 tane dünya çapındaki finans kuruluşunun da 'Evet biz bunun finansını sağlayacağız' demiş olması, bence tek başına ekonomiye olan güvenin bir göstergesidir. Algıya değil, olguya bakmak lazım." Asgari ücretin de her zaman enflasyonun üzerinde artırıldığına dikkati çeken Arslan, son iki yılda da herkesin bunun şahidi olduğunu söyledi.      

"İNŞALLAH UYDU FIRLATMA YETENEĞİNE SAHİP 13. ÜLKE OLACAĞIZ"               

Bakan Arslan, Türkiye Uzay Ajansı'nın faaliyetleri kapsamında astronot eğitiminin verileceğini ve fırlatma kabiliyetinin kazandırılması için çalışmalar yapılacağını da anlattı. Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasıyla, Türkiye'nin uzaya ilişkin hak ve menfaatleri ile yörünge haklarının korunmasının, yüksek güvenlikli haberleşme ve bilgi akışının sağlanmasının, optik gözlem, radar ve konum belirleme uydularının geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Arslan, "İnşallah uydu fırlatma yeteneğine sahip 13. ülke olacağız." dedi.      

Arslan, "Biz, Hükümet olarak da Ulaştırma Bakanlığındaki arkadaşlar olarak da şuna inanıyoruz; ne kadar çok ulaşılabilir ve erişilebilir hale gelirseniz üretimi, sanayiyi, endüstriye, tarımı, turizmi, ticareti geliştirmiş olursunuz. Yani 25 bin kilometre yolu yaparken de hedefimiz bu, otoyolları ve ana koridorları tamamlarken de hedefimiz bu. Bu hedef üzere yürüyoruz." ifadesini kullandı.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!