Güncelleme Tarihi:
Turkcell açıklamasına göre, nitelikli insan kaynağına yatırım yapma hedefiyle, ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla öğrenci takımlarına kendi iş ortamından gerçek hayat problemleri veriyor. Projeye göre, kendilerine verilen konularla ilgili Turkcell ekipleriyle birlikte çalışan öğrenci takımlarından bu alanlarda uygulanabilecek çözümler geliştirmeleri isteniyor. Öğrenciler sadece kavramsal birer proje değil, aynı zamanda profesyonel bir danışmanlık firmasının üretebileceği kalitede gerçek bir mühendislik uygulaması hazırlıyor.
Projede görev alan öğrenciler, çalıştıkları konunun analizi ve çözüm tasarımı için Turkcell tarafından proje süresince yarım zamanlı olarak işe alınıyor. Sürecin sonunda yapılan akademik değerlendirmeyle projeleri başarılı bulunan öğrenciler İşletme Mühendisi olarak mezun olmaya hak kazanıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Akademi Bölüm Yöneticisi Banu İşçi Sezen, Turkcell Akademi ve İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü arasında yürütülen kapsamlı işbirliğinin başarıya ulaşmasını sevinçle karşıladıklarını kaydetti.
Turkcell ekosisteminin gelişim merkezi Turkcell Akademi'nin üniversite ilişkileri ile haklı bir üne kavuştuğunu aktaran Sezen, "Üniversitelerimizle yakın işbirliği içinde gençlerimizin daha zengin deneyimler edinmesine yatırım yaparak, sadece bugün değil gelecekte de fark yaratmaya devam edeceğimize inanıyoruz. Gençlerin öğrendiklerini uygulayabilecekleri platformlar geliştirerek profesyonel gelişmelerine katkı sağlıyor, onların yaratıcı zekalarını teşvik ederek hem Turkcell için ve hem de gelecekte çalışacakları tüm sektörler ve Türkiye için katma değer yaratıyoruz" ifadelerini kullandı.
İTÜ İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lerzan Özkale ise Turkcell ile çok yakın ve çok verimli bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü olarak Türkiye'nin en başarılı öğrencileri arasından aldığımız öğrencilere, Uluslararası Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Kuruluşu (ABET) tarafından da tanınan dünya çapında bir eğitim veriyoruz" dedi.
Yarının işletme mühendislerini, iş dünyası ile işbirliği içinde yetiştirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayan Özkale, "Öğrencilerimiz hayatın içindeki iş problemlerini çözmek üzere temel mühendislik eğitiminin yanı sıra işletme tasarımı, ekonomi, finans, hukuk, pazarlama, matematiksel yöntemler, üretim ve yönetim alanlarında çok kapsamlı bir eğitim alıyorlar. Eğitimleri sırasında kazandıkları bu donanım da onların iş dünyasına çıktıklarında geleceğin başarılı yöneticileri olmalarını güvence altına alıyor" görüşlerini aktardı.
Pilot projeler
Gerçekleştirilen üç pilot proje ile önemli başarılar elde edilen işbirliğinde öğrenci takımları şimdiye kadar; "Mobil temassız ödeme servisinin gençler arasında yaygınlığının artırılması", "Sosyal medya verilerini kampanya yönetimi sürecine çok boyutlu olarak entegre edilmesi" ile 'Yerinde servis veren uzman ekiplerin ziyaret performansını daha da artırmak için uygulanan planlama metodunun geliştirilmesi" konuları üzerinde çalıştı.
Konularla ilgili Turkcell ekipleri tarafından başarılı bulunarak uygulanmaya başlanan projeleri 8 adet yeni ve kapsamlı proje takip ediyor.
Halen devam eden bu projelerde, işletme mühendisi adayı ekipler ise şu konular üzerinde çalışıyorlar: "Çağrı merkezi çalışan performansının işe alım sürecinden itibaren yönetilmesi","Doğal afetlerde iş sürekliliğinin sağlanması ve afet etkilerinin azaltılması", "Evrak işleme süreçlerinin performansının geliştirilmesi", "Mobil sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması", "Müşterilerin kendi kendine hizmet kanallarını kullanmaya teşvik edilmesi", "Kampanya yönetimi sürecinin müşteri gözüyle incelenmesi", "Mobil güvenlik servislerinin yaygınlık ve kullanım alanlarının geliştirilmesi", "Temel mobil iletişim altyapıları ile yenilikçi servislerin tasarımı".