Türk oyunu No70 sahneye çıkıyor!

Güncelleme Tarihi:

Türk oyunu No70 sahneye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 07:59

Ülkemiz son zamanlarda oyun yapımı konusu ciddi bir aşama kat etmiş durumda ve orijinal oyun kullanma kültürünün de gelişmesiyle beraber, bizi hayli heyecanlandıran yapımlarla karşılaşıyoruz. Bizim en fazla beklediğimiz yerli oyunlardan biri de Old Moustache tarafından geliştirilen No70. Oyun ilk uluslararası sınavını da 16-21 Ağustos tarihleri arasında Köln'de düzenlenecek olan Avrupa'nın en büyük oyun fuarı Gamescom'da verecek.

Erhan ve Aras adlı karakterler üzerine kurulu olan senaryoda, Erhan, çocukluğunun geçtiği ev ile alakalı, sadece ikisinin bildiği ve artık geride bıraktıklarını düşündüğü kâbuslar görmeye başlıyor ve maceracı karakterinin de dürtmesiyle beraber olayları ortaya çıkartmak için evin yolunu tutuyor, Aras’ın tüm aklıselim telkinlerine rağmen.

No70, bir gerilim oyunu olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir bulmaca oyunu. Yönlendirdiğimiz karakter, ana hikayeyi öğrenmek için bazı gizemleri çözmek zorunda. Bu sebeple oyunun puzzle sistemi üzerine yoğun bir çaba harcanıyor. İlginç bir hikayeyle birlikte geçmişle yüzleşecek olan karakterimiz, gerilim dolu olayların içerisinden sıyrılmaya ve kaybolan kardeşini bulmaya çalışacak.

Türk oyunu No70 sahneye çıkıyor

Oyunun büyük bir kısmını tamamlayan ekip, Gamescom sonrasında iyi haberlerle takipçilerini sevindireceğini açıkladı. Oyun resmi olarak Türkçe olmasının yanı sıra, birden fazla dil desteğini kapsaması, yurt dışında geniş kitlelere ulaşma açısından çok önemli bir gelişme. Gamescom ise bu tarz yerli oyunlar için büyük fırsatlar anlamına geliyor.

Oyunun çıkışının gecikmesiyle ilgili konuşan ekip; No70'e çok önem verdiklerini, oyuncuların isteklerine cevap verebilecek bir oyun hazırladıklarını ve iyi bir oyun sunmak istediklerini belirtti.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!