TÜBİTAK'tan akıllı bomba

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAKtan akıllı bomba
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 10:37

TÜBİTAK, uçaktan atılan bombalara güdüm yeteneği kazandıran Hassas Güdüm Kit'ini geliştirdi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma  Geliştirme Enstitüsü (SAGE), uçaktan atılan bombalara güdüm yeteneği kazandıran  Hassas Güdüm Kiti (HGK) geliştirdi.
       
TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, “Ulusal Savunma için Ulusal  Ar-Ge” sloganıyla çalışmalarını yürüten TÜBİTAK SAGE'nin, savunma sanayi  alanında önemli projelere imza atmaya devam ettiği belirtildi.
       
TÜBİTAK SAGE'nin, uçaktan atılan bombalara güdüm yeteneği kazandıran  Hassas Güdüm Kiti (HGK) geliştirdiği bildirilen açıklamada, “HGK, 2000 lb Mk-84  genel maksat bombalarını akıllı bombalara dönüştürüyor. Böylece mevcut bombalar,  her tür hava koşulunda, uzak bir mesafeden atıldığında bile, yüksek hassasiyetli  vuruş yeteneği kazanıyor. Bu da uçakların tehlikeli bölgeye yaklaşmadan, güvenli  bir şekilde görevlerini tamamlamalarını sağlıyor” denildi.
      
 Açıklamada, SAGE'nin temel görevinin, savunma sistemlerinin temel  araştırmasından ve kavramsal tasarımından başlayarak, bu sistemlerin mühendislik  ve prototip üretimlerini içeren araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmek  olduğu belirtilerek, projelerin çoğunun ilgili sanayi kuruluşları ile ortak  olarak yürütüldüğü ifade edildi.
       
“ULUSAL SAVUNMADA HAYATİ ÖNEMİ OLAN ISIL PİLLER DE ÜRETİLDİ”
       
Açıklamada, dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu ve ulusal savunmada  stratejik önem taşıyan ısıl pil teknolojisinin, TÜBİTAK SAGE'de tasarlanıp  üretildiği bildirildi.

Haberin Devamı

SAGE Isıl Pil Tasarım Altyapısı'nda tasarlanıp üretilen teknoloji  sayesinde bugüne kadar yurt dışından temin edilen ısıl pillerin maliyetinin  düşeceği belirtilen açıklamada, ülke savunmasına ilişkin stratejik bilgilerin  yurt dışına çıkmasının da önleneceği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Isıl pillerin yurt dışından satın alınması durumunda, bu pillerin  kullanılacağı askeri mühimmat ve silah sistemlerine ilişkin bilgilerin  tedarikçilerle paylaşılması gerekiyordu. 'Ulusal Savunma İçin Ulusal Ar-Ge'  sloganıyla çalışmalarını yürüten TÜBİTAK SAGE'de kurulan Isıl Pil Tasarım  Altyapısı'nda, ülkemizin ihtiyacını karşılayacak ölçüde ısıl pil tasarlanıp  üretilebilmesi hedefleniyor. Bu teknoloji ile öncelikli olarak Hassas Güdüm Kiti güç gereksinimini  karşılayacak ısıl piller geliştirildi. TÜBİTAK SAGE'de geliştirilen ısıl piller,  askeri mühimmatın akım ve voltaj

Haberin Devamı

TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği HGK ve ısıl pil teknolojisi bugün İstanbul  Beylikdüzü'nde başlayan İDEF 9. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda da  tanıtılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!