Toyota yol bakım denetimleri için aÄŸa baÄŸlı otomobil teknolojileri geliÅŸtiriyor

Güncelleme Tarihi:

Toyota yol bakım denetimleri için ağa bağlı otomobil teknolojileri geliştiriyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 22, 2018 09:18

Toyota, yolları daha güvenli hale getirecek teknolojik sistemler üzerinde yaptığı çalışmaların bir yenisini daha hayata geçirdi. Bu sistem 1 Ağustos tarihi itibariyle ilk kez Japonya'da Toyota City'de başlayacak. Toyota'nın birçok araç ile başlattığı bu uygulamada, birbirleriyle bağlantılı olan araçlardan alınan verilerle yol bakım denetimlerinin hızlandırılmasına katkı sağlanacak.

Haberin Devamı

Test aşamasındaki çalışmalarda, araçlardan alınan verilerle,  gerçek yol koşullarının uyumu görülecek ve buradaki bulgular, daha  sonra farklı bölgelerde de kullanılacak. Toyota geliştirilen bu  teknolojinin diğer yol bakım ve denetim işlerini yapan servislere de  destek olmasını hedefliyor. Böylece yol çalışmalarıyla ilgili işler  daha uygun şekilde yapılabilecek.

Bu sistem aynı zamanda günlük kullanımlarda yolların daha güvenli  olmasını da sağlıyor. Kaza önleyici çalışmaların yanı sıra, bir  felaket sırasında farklı tahliye rotalarının oluşturulmasını sağlıyor.
  Â
Toyota, şu anda Japonya'da yaşanan felaketler sırasında gerçek  zamanlı güvenli rotalar sağlayan sistemi, telematik sistemine sahip  araçlardaki bilgilerden yararlanarak sunuyor. Test aşamasındaki  sistemi geliştirerek, bu teknolojiyi yol yüzeyi bozulması gibi  sorunların çözülmesi için de kullanmayı amaçlıyor.
  Â
Toyota, ağa bağlı araçları kullanarak geliştirilen teknolojiyle  birlikte şehir içi yol koşullarının iyileştirilerek, yerel  yönetimlerin aktif bir şekilde desteklenmesi için çalışmalarını  sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!