WhatsApp sözleşmesi iptal mi oldu? Whatsapp ve Facebook için Rekabet Kurulu'ndan soruşturma

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp sözleşmesi iptal mi oldu Whatsapp ve Facebook için Rekabet Kurulundan soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2021 08:54

WhatsApp sözleşmesi iptal olup olmadığı ile gündemde yer almaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinde sıkça konuşulan konular arasında yer alan WhatsApp sözleşmesi için Rekabet Kurulu'ndan önemli açıklama geldi. Kuruldan yapılan açıklamada, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6'ncı maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amacıyla resen soruşturma açıldığı duyuruldu. İşte, WhatsApp sözleşmesi hakkında son gelişmeler

Haberin Devamı

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken sosyal medyada bir iddia gündeme gelmişti. Pek çok kişiW hatsApp sözleşmesinin iptal edildiğine dair paylaşım yapmıştı. Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu. Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ İPTAL Mİ OLDU?

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi kararından vazgeçtiği iddia edildi. Söz konusu iddiada "WhatsApp 8 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan kullanıcı verilerini Facebook ile doğrudan paylaşabilmesine izin veren yeni gizlilik sözleşmesinden vazgeçti." Denildi. Ancak iddialar ardından iptal haberlerine bir doğrulama gelmedi. 

Haberin Devamı

Whatsapp Yöneticisi Will Cathcart, Twitter hesabından sözleşmede kararlı olduklarını bildiren bir paylaşım yaptı. Cathcart,

“Sunduğumuz hizmetten gurur duyuyoruz ve olabildiğince çok kişiye özel, güvenli iletişim sağlamak için teknoloji ve uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.

Bu nedenle, uçtan uca şifrelemeye bu kadar kararlıyız ve bu nedenle WhatsApp'ın gizliliğini iyileştirmeye devam ediyoruz. Gizlilik konusundaki yeniliğimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı. 

Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 11 Ocak 2021 tarihli ve 21-02/25-M sayılı kararla, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğu hakkında Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc. ve WhatsApp LLC hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6'ncı maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amacıyla resen soruşturma açıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere, son günlerde, WhatsApp kullanıcılarına, WhatsApp kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncelleneceğine ilişkin bilgilendirme yapılmış, söz konusu bilgilendirmede kullanıcıların WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için WhatsApp verilerinin Facebook şirketleri ile paylaşılmasına onay vermeleri gerektiği, aksi halde 8 Şubat'tan itibaren WhatsApp’ı kullanamayacakları belirtilmiştir. Bu haliyle güncelleme, daha fazla verinin Facebook tarafından toplanmasını, işlenmesini ve kullanılmasını içermektedir. Alınan kararda ayrıca söz konusu uygulamalarının soruşturma sonucunda alınacak nihai karara kadar ciddi ve telafi olunamayacak zararlar doğurma ihtimalini haiz olduğundan 4054 sayılı Kanun’un 9'uncu maddesi çerçevesinde geçici tedbir alınması ve bu kapsamda Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi gerektiğine karar verilmiştir."

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAKİ İDDİALAR

WhatsApp tan "geri adım" sözleşmeyi iptal etti.

Ne demek sözleşme iptal ben hesabı sildim.

Sözleşmeyi iptal edeceğini biliyordum.

Whatsapp sözleşmeyi iptal etti. Whatsapp dönüşler başladı.

WhatsApp sözleşmesi nedir?

ABD'li teknoloji devi Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp, kullanıcılarına güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini içeren bir bildirim yolladı. AB ülkelerindeki kullanıcıları etkilemeyen Whatsapp güncelleme bildirisinde, "Hesabınızı silmeyi tercih ediyor ve daha fazla bilgi almak istiyorsanız Yardım Merkezi'ni de ziyaret edebilirsiniz." ifadelerine yer verildi. WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak. 8 Şubat tarihinde WhatsApp'ı açan kullanıcıların karşısına çıkacak ekranda yeni koşullar kullanıcılara sunulacak ve kabul edilmesi istenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!