Güncelleme Tarihi:
Güncel hayatta insanların yaşadığı şarj sıkıntısını ortadan kaldırmak üzere, Doç. Dr. Kundakçı'nın koordinatörlüğünde yürütülen proje ile üzerinde güneş enerjisi panelleri bulunan bilgisayar taşıma çantası imal edildi.
Taşınabilir ve sürekliliği olan bir enerji kaynağı
Doç. Dr. Kundakçı, yaptığı açıklamada, elektrik için yenilenebilir bir enerji kaynağı olan güneşin, ucuz ve ulaşılabilir olması dolayısıyla en çok tercih edilen kaynak olduğunu söyledi.
Koordinatörlüğünü yaptığı proje kapsamında, bilgisayar çantası üzerine güneş panellerinin monte ederek telefon ve bilgisayarların şarj problemlerini gidermek için, taşınabilir ve sürekliliği olan bir enerji kaynağı imal ettiklerini dile getiren Kundakçı, şöyle devam etti:
"Çanta üzerine yerleştirdiğim güneş panelleriyle cep telefonumu şarj edebiliyorum. Dolayısıyla bulunduğum her ortamda elektrik prizine ve şarj aletine gerek duymadan doğrudan buradan aldığım elektik bağlantısını bir USB kablo ile telefonuma bağlayarak telefonumu şarj edebiliyorum. Bu proje sayesinde artık pratik bir uygulama olarak telefonlarımızı, bilgisayarlarımızı ve şarja ihtiyaç duyan tüm cihazlarımızı bu çantalar sayesinde şarj edebileceğiz."
Panellerin maliyeti 90 lira
Kundakçı, pilot üretim yaptıklarını, halen 3'üncü nesil güneş panelleri üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek kullandığı güneş enerjisi panellerin maliyetinin 90 lira olduğunu aktardı. Kundakçı, şunları söyledi:
"Çok daha verimli, her ışık ortamında kendini şarj edebilen panelleri, çantalar üzerinde monte edip bu şekilde büyük bir şarj problemini halletmiş olacağız. Paneller, bin miliamper akım verebilen silisyum güneş panelleri, benim kullanmış olduğun telefonu şarj edebiliyor. İleride yapacağım esnek güneş panelleriyle daha esnek olarak bütün çanta üzerine kullanmayı amaçlıyoruz."
Doç. Dr. Kundakçı, bilgisayar çantasına yerleştirdiği güneş panelleri projesiyle 2015 Ata Teknokent Tekno GP ödül programında ödül aldığını ve benzer çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.