Sürücüz araçlar kaza yapmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Sürücüz araçlar kaza yapmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 09:23

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde trafiğe çıkan 48 sürücüsüz otomobilden dördünün son 8 ayda çeşitli kazalar yaptığı açıklandı.

Haberin Devamı

Sürücüz araçlar kaza yapmaya başladı


Kaza yapan otomobillerden üçü Google'a; dördüncüsü ise otomotiv yedek parça şirketi Delphi'ye ait. Her iki şirket ise otomobillerinin hatalı olduğu yönündeki iddiaları reddediyor.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi, 2014 Eylül'ünde sürücüsüz otomobillerle yapılacak denemeler için ruhsat vermişti.

Eyalet yasaları yasaları uyarınca Kaliforniya'da trafik kazalarının ayrıntıları gizli tutuluyor.

Google: Önceliğimiz güvenlik

Google, kendi sürücüsüz otomobillerinin hiçbir zaman bir kazaya neden olmadığını ve ufak çaplı trafik kazalarının çoğunluğunun başka sürücülerden kaynaklanan, arkadan çarpma vakaları olduğunu vurguluyor.

Sürücüz araçlar kaza yapmaya başladı

Haberin Devamı

Şirlketin sözcüsü, "Önceliğimiz güvenlik. Bundan 6 yıl önce programımıza başladığımızdan beri sürücüsüz otomobillerimizle, otoyollarda ve kent sokaklarında tek bir kaza bile yapmadan yaklaşık 1,5 milyon kilometre yol katettik." dedi.

Delphi ise BBC'ye yaptığı açıklamada kendilerine ait sürücüsüz otomobile, bir kavşakta durmaktayken başka bir taşıtın çarptığını ve otomobilin olay sırasında sürücülü olduğunu belirtti.

Şirket, polis tutanağında kazanın diğer aracın hatası yüzünden meydana geldiğinin kaydedildiğini ve kazada yaralanan olmadığını açıkladı.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kişi ise Amerikan Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, "Kazalardan ikisi söz konusu taşıtlar sürücü kontrolü altındayken meydana geldi ve çarpışma anlarında dört otomobil de çok yavaş gitmekteydi" dedi.

Google'ın sürücüsüz otomobil programının müdürü Chris Urmson da projenin başladığı 6 yıl öncesinden bu yana Google otomobilleriyle bağlantılı 11 kaza meydana geldiğini, ancak bunların hiçbirinin kendi taşıtlarından kaynaklanmadığını söyledi.

Sürücüz araçlar kaza yapmaya başladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!