A.A.
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 12:48
Sigorta şirketlerinden bankalara, anket firmalarından eğitim kurumlarına kadar birçok firmanın daha verimli “sunum” yapılabilmesi için Türk mühendislerinin geliştirdiği yazılım, Las Vegas'ta düzenlenen “Stevie Ödülleri”nde, “pazarlama çözümü” dalında dünyanın en iyi yazılımı seçildi.
Bilkent Teknopark merkezli firmanın Genel Müdürü Mert Yentür, yaptığı açıklamada, 2009 yılında mobil satışı nasıl daha efektif hale getirebileceklerini düşünürken “Pitcher” isimli yazılımı hazırlamaya başladıklarını bildirdi.
Yazılımın kısa sürede beğeni topladığı ve özellikle yurt dışından kullanıma yönelik talepler almaya başladıklarını anlatan Yentür, şunları söyledi: “Örneğin bir şirketiniz ve bin elemanınız var. Bunlar saat 09.00'dan 18.00'a Iğdır'dan Edirne'ye kadar her şehirde müşterilere giderek sunum ya da satış yapıyor. Alışılagelmiş yöntemde ya broşür kullanıyor ya da bilgisayarını kullanıyor. Bizim yazılımda ise her türlü doküman, video, fotoğraf, broşür, sipariş formu, animasyon, merkezi bilgisayardan bir tuşa basarak şirket çalışanı dünyanın neresinde olursa olsun ister Wi-Fi ister mobil erişim ile tabletine gönderiliyor. Saha ekibi de yazılım sayesinde bu tanıtım içeriğinin son sürümüne 7/24 ulaşabildiği gibi destek içeriğine örneğin borsa bilgileri veya müşteri geçmişi bilgilerine de tek tuşla ulaşabiliyor.
Yazılım veri madenciliği de yapılabiliyor. Sahadaki bir görevlinin o an nerede ve kime sunum yaptığı, hangi dosyayı açtığı, hangi sırayla açtığı, hangi sunuma daha çok vakit ayırdığı, ekip çalışırken canlı canlı takip edilebiliyor”
İlaç ve bankacılık firmalarından özel ilgi
Yazılımın iş hayatına getirdiği kolaylıkların kısa sürede fark edilmesi ile özellikle ilaç ve bankacılık firmaları ile görüştüklerini anlatan Mert Yentür, bu sebeple bankacık ve ilaç sektörünün anavatanı olarak nitelendirilen İsviçre'nin Zürih kentinde ofis açtıklarını ve çalışmaları orada da yürüttüklerini bildirdi.
Yentür, “İsviçre ve Amerika'daki ofislerimiz sayesinde çok daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşabiliyoruz” dedi.
Online dershane
Firmanın Ar-Ge Müdürü Volkan Çalışkan ise Pitcher'ın satış dışındaki kullanımına değinerek, “Online eğitim veren kurumlar, üniversiteler hatta siyasi partiler ve kurumlar iç iletişimlerini Pitcher'a taşıyabilir” dedi.
Yazılımın merkezden bölge bazlı yönetilebildiğini, “bilgiler şu tarihte silinsin” denilebildiğini, bilgilerin istenilen zaman güncellenebildiğini anlatan Çalışkan, sahada kaybolan bir cihaz varsa, uzaktan içeriğin silinebildiğini ve cihazın diski çıkarılsa bile içeriğin online bankacılık standartlarının 2 katı şifreleme teknolojileri ile korunduğunu kaydetti.
Çalışkan, ayrıca alandaki görevlilerin tablet üzerinde yapacağı anket, sipariş veya form doldurma çalışmalarının çok hızlı bir şekilde raporlanabildiğine dikkati çekerek, “Stevie Ödülleri'nde birincilik almamızın ardından rakiplerimiz bizi yakından izlemeye başladı” diye konuştu.
İş dünyasının Oskar'ı “Stevie Ödülleri”
ABD'de 2002 yılında verilmeye başlanan ve daha önce Amerika İş Ödülleri ve Uluslararası İş Ödülleri adları ile anılırken günümüzde “Stevie Ödülleri” olarak tanınan, “İş dünyasının Oskarları” olarak ifade edilen ve her sektörden 1000'den fazla kuruluşun ürünü ile başvurduğu Stevie'de, finalistler, 8 özel değerlendirme komitesindeki 140'dan fazla üyenin katılımı ile gerçekleşen karar verme sürecinin ardından altın, gümüş ve bronz ödüllere layık görülüyor.
Pitcher, “pazarlama çözümü” dalında dünyanın en iyi yazılımı seçildi.