SPAM'lere karşı dikkat

Güncelleme Tarihi:

SPAMlere karşı dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2008 11:04

Microsoft'un mesaj gönderene çil çil para ödediğini iddia eden SPAM mesajı uzun bir aradan sonra tekrar sahnede.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda zaman zaman ortaya çıkan, zaman zaman da gizlenen ünlü SPAM mesajı tekrar baş gösteriyor.

Bir zamanlar, Microsoft'un özel bir çalışma yaptığını ve size gelen e-posta mesajını ilettiğinizde size para ödeyeceğini belirten SPAM mesaj internet'te çılgınlar gibi dolaşıyordu. Hemen hemen her dile (bu arada Türkçeye de) çevirilen bu mesaj şimdi tekrar dolaşmaya başladı.

Mesaj ilk ortaya çıktığı 2006 yılında Microsoft'tan Charles S. Bailey tarafından gönderilmiş gibi görülüyordu. Yeni SPAM mesajında ise yerelleşme söz konusu. Mesaj artık Türkiye'den bir matematik öğretmeninden gelmiş gibi görünüyor, mesajın doğruluğunu onaylayan ve Microsoft'tan çuvalla para kazandığını iddia eden ise Bilkent Üniversitesindenmiş gibi yazılıyor. Bunun dışında 2006 yılında yayınlanan mesajla içerik tamamen aynı. Ve elbette yalan.

Haberin Devamı

Kamuoyunu, son günlerde Microsoft ile ilgili olarak İnternet ortamında yoğun biçimde dolanan ve gerçeği yansıtmayan e-posta mesajları konusunda bilgilendirmek amacıyla, bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz.

Özellikle son birkaç gündür yoğunlaşan söz konusu mesajlarda, Microsoft’un bir deney yaptığından ve mesajı başka adreslere ileten (forward eden) kişilere para ödeneceğinden söz edilmektedir.

İlgili mesajın doğruluk payı yoktur. Microsoft Corporation söz konusu e-postada iddia edilen bir çalışma içerisinde kesinlikle değildir. Aksine Microsoft, yemleme ile küresel mücadele girişiminde tüketicileri eğitmek, suçluların yasal takibini sağlamak ve yemleme tehdidine karşı teknolojiler geliştirebilmek için yasal merciler, çok sayıda sektör ve hükümetle bir arada çalışmaktadır.

“Hoax” adı da verilen bu tür mesajlar, “virüs, ödül, yardım, vb.” konulardaki asılsız içerikleriyle heyecan yaratarak kullanıcıların zamanını boşa harcamalarına neden olmaktadır. Bu yöntem ayrıca, yoğun mesaj zinciri içinde geçen e-posta adreslerini ele geçirerek, daha sonra kullanıcılara istekleri dışında mesajlar göndermeyi amaçlayan kötü niyetli kişiler tarafından da yaygın biçimde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Kullanıcıların kötü niyetli e-posta mesajları ve bilgi sızdırma girişimlerine karşı korunmalarına yönelik önerilerimizi ekte bulabilirsiniz. Durumu kamuoyuna açıklama konusundaki hassasiyetimize gösterdiğiniz anlayış için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,
Microsoft Türkiye

İlginizi çekebilir: Bilgisayarınızdaki zararlılardan kurtulun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!