Snapchat'de grup nasıl kurulur? Snapchat grup kurma, silme, katılma ve isim değiştirme

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde grup nasıl kurulur Snapchat grup kurma, silme, katılma ve isim değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:25

Snapchat’te grup sohbeti yapmak aslında çok basit bir işlemdir. Bazı talimatları adım adım izleyerek Snapchat’te grup sohbetini de oluşturabilirsiniz. Herhangi bir uygulama marketine girdiğinizde, pek çok mesajlaşma ve paylaşım uygulaması ile karşılaşırsınız. Bulduğunuz her uygulamayı kullanmak yerine, daha az uygulama kullanmanız işinizi kolaylaştırır. Snapchat'de grup nasıl kurulur sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sizinle birlikte arkadaşlarınız da Snapchat kullanıyorsa bu durumda farklı mesajlaşma uygulamalarını indirmek yerine Snapchat’te grup sohbeti oluşturarak iletişime geçebilirsiniz.

 Snapchat'de Grup Nasıl Kurulur?

 Snapchat’te grup sohbeti başlatmak çok kolay bir işlemdir. Size verilen talimatları tek tek uygulayarak Snapchat’te grup sohbetini oluşturabilirsiniz. Bunun için öncelikle Snapchat uygulamasını başlatmanız gerekir. Ardından da arkadaşlar ekranına gitmeniz gerekir. Sağ üst köşede yer alan “Yeni Sohbet Ekle” butonuna basmanız gerekir. Sohbete eklemek istediğiniz kişilerin isimlerini girmeniz gerekir. Grup sohbetine eklemek istediğiniz arkadaşları eklediğinizden tamamen emin olduktan sonra hemen alt kısımda yer alan mavi butona tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

 Snapchat Grup Kurma

 Snapchat’te grup sohbeti oluşturmadan önce Snapchat’in grup sohbeti yapmak isteyenler için getirdiği kısıtlamalar ve özellikler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Snapchat grup sohbetlerinin kapasitesi ise, siz de dahil olmak üzere toplam 32 kişi ile sınırlandırılmıştır. Sohbete daha fazla kişi eklemek isteyen kişiler için ise Telegram’ı öneriliyor. Telegram ise, 100.000 kişilik kapasitesi için grup sohbetleri oluşturmanızı da sağlar. Snapchat grup sohbetleri için gönderilen mesajlar ise 24 saatin sonunda ise, otomatik bir şekilde silinir.

 Snapchat’te Grup Nasıl Kurulur?

 Snapchat, günümüzde en sık kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Snapchat grubu kurmak için şu adımları takip etmeniz gerekir;

Snapchat uygulamasını başlatmanız gerekir.

Arkadaşlar ekranına gitmeniz gerekir.

Sağ üst köşede yer alan “Yeni Sohbet Ekle” butonuna basmanız gerekir.

Sohbete eklemek istediğiniz kişilerin isimlerini girerek hemen alt kısımda yer alan mavi butona tıklamanız gerekir.

Snapchat grubu kurma işlemini başarı ile tamamladıktan sonra grubunuzun da ismini kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Bunun için sağ üst köşede yer alan kalem ikonuna dokunmanız yeterlidir. Bunun dışında da, grup üyelerine yazılı mesaj ve Snap göndermenin dışında geçerek onlarla sesli ya da görüntülü konuşabilme seçenekleri de bulunur. Bu sayede Snapchat aracılığı ile kolaylıkla arkadaşlarınız ile etkileşime geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Snapchat Grup Silme Nasıl Yapılır?

 Snapchat uygulamasında grubu silme şeklinde bir özellik bulunmaz. Bu durum yerine de siz gruptan istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Gruptan ayrılmak için grup ismine tıklayarak daha sonra grubu sil seçeneğine tıklayarak içinde olduğunuz grubu rahatlıkla silebilirsiniz. Bunun sonucunda grup sadece sizde silinir ve diğer kullanıcılar da grupta kalmaya devam eder. Grupta yer almak isteyen arkadaşlarınızı tek tek seçerek gruba dahil edebilirsiniz.

 Snapchat Katılma ve İsim Değiştirme

 Snapchat uygulaması diğer kullanılan sosyal medya uygulamalarına göre daha farklı bir şekilde kullanılan bir uygulamadır. Farklı filtreleri de uygulayarak hikayenize ve arkadaşlarınıza paylaşabiliyorsunuz. Diğer uygulamalarda da olduğu gibi Snapchat uygulamasında da bir çeşit grup özelliği bulunur. Arkadaşlarınız bu platformda kolaylıkla grup kurabilir birbirinize de hikaye gönderebilirsiniz. Bazen de bazı grupları silme ihtiyacı hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Snapchat uygulamasında grup sohbetine arkadaşlarınız sizi ekleyebilir ya da grubu siz kurmuşsanız arkadaşlarınızı siz gruba ekleyebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz arkadaşlarınız ile birlikte Snapchat üzerinden mesajlaşma imkanı bulabilir ve eğlenceli anlarınızı en yakın arkadaşlarınız ile rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Kurduğunuz grubun ismini de saniyeler içinde kolaylıkla değiştirebilirsiniz. İstediğiniz ismi grup ismine tıklayarak rahatlıkla değiştirebilir ve çeşitli simgelerle de destekleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!